12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: 13 permise reţinute în weekend

Olt: 13 permise reţinute în weekend

Poliţiştii olteni de la rutieră, împreună cu cei de la ordine publică, acţionează în trafic, folosind toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare. În weekend, aproape 190 de conducători auto au fost depistaţi, pe raza judeţului Olt,  depăşind limita legală de viteză.
Acţiunea urmăreşte reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice, în special a celor care reglementează regimul legal de viteză.
97 de poliţişti, dintre care 84 de la rutieră şi 13 de la ordine publică, au acţionat în primele două zile, utilizând 21 de aparate radar, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, axate în principal pe depăşirea limitei legale de viteză.Poliţiştii au constatat 9 infracţiuni, dintre care 7 la regimul circulaţiei rutiere şi 2 de altă natură.
În urma abaterilor depistate în trafic, au fost aplicate 404 sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 185 pentru viteză, 3 pentru depăşire neregulamentară, 5 pentru consum de alcool şi 211 pentru alte abateri.
De asemenea, ca şi măsură complementară, au fost reţinute 13 permise de conducere, dintre care 1 pentru viteză, 3 pentru depăşire neregulamentară, 5 pentru consum de alcool şi 4 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase şi 2 de certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS