14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCăminul Cultural din Hinova a fost demolat!

Căminul Cultural din Hinova a fost demolat!

După ce aproape 20 de ani a fost lăsat în paragină, Căminul Cultural din comuna Hinova, judeţul Mehedinţi, a fost demolat din decizia primarului Ionică Moţi şi a viceprimarului Ştefan Melciu.
„Am luat autorizaţie să demolăm căminul care este în paragină şi pune în pericol siguranţa cetăţenilor. Acesta este motivul principal pentru care am decis să îl demolăm“, a declarat primarul din Hinova, Ionică Moţi.
Până în 1990, în căminul cultural aveau loc piese de teatru, rulau filme, fiind şi cinematograf, se desfăşurau activităţi sportive: tenis de masă, şah. În incinta lui comunitatea organiza şi diferite serbări.
După revoluţie, autorităţile locale au neglijat acest monument al comunei, construit în stil rustic, din bârne de lemn şi pământ roşu, cum se făceau tradiţional casele acum 100 de ani, şi învelit cu tulpini de trestie ce ţineau locul plasei protectoare, pe care tencuiau mortarul.
„Prin 1992-1993, în coama acoperişului căminului a apărut o fisură a unei plăci ce acoperea clădirea, dar nimeni nu a intervenit. Podul, realizat printr-o inginerie a constructorilor din tulpini de trestie şi materiale uşoare, s-a umflat din cauza apei, umiditatea şi igrasia au afectat întreaga clădire, iar astăzi asistăm la demolarea obiectivului cultural cu care ne-am mândrit până în 1989“, a declarat un localnic în vârstă, vecin cu Căminul Cultural din Hinova. Oamenii din Hinova aşteaptă un nou cămin cultural, poate şi o bază sportivă, pentru că pe cea veche s-a construit o casă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS