10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUM Sadu are probleme cu asigurarea producţiei

UM Sadu are probleme cu asigurarea producţiei

Scandalurile cu trafic de muniţie şi cel al rezervei de mobilizare în care a fost implicată în ultimul an şi-au pus amprenta asupra Uzinei Mecanice (UM) de la Sadu, Bumbeşti-Jiu. Unitatea are probleme cu o parte din contracte şi cu aprovizionarea cu materie primă. De asemenea, salariaţii au încasat doar în parte lefurile pe ultima lună, iar perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare. În ultima lună a fost pontată doar o săptămână, iar muncitorii au mers acasă doar cu 250 de lei.
„Lucrurile sunt grele la toate uzinele de profil din ţară. Sunt probleme cu contractele, cu materia primă. Au fost viraţi banii cu chenzina pe luna aceasta. Se fac eforturi pentru a se face rost de materie primă să se poată funcţiona până la sfârşitul acestui an şi se caută soluţii şi pentru anul viitor, astfel încât să se poată asigura salariile la un anumit nivel“, a spus Constantin Bobaru, edilul din Bumbeşti-Jiu.

Vor director nou

În ultima perioadă, la conducerea UM Sadu s-au perindat o serie de directori interimari şi acest lucru s-a observat în situaţia economico-financiară precară a unităţii. Conducerea Romarm încearcă să realizeze o nouă organigramă şi să numească un nou director, după ce postul a rămas liber de la 1 noiembrie. Ministerul Economiei trebuie să ia o decizie în acest sens în perioada imediat următoare.
„Sunt ceva probleme legate de managementul la această întreprindere. După cum se ştie, au fost câteva evenimente care au lăsat o anumită problemă vizavi de conducerea acestei întreprinderi şi tocmai de aceasta s-a luat decizia în ceea ce priveşte o nouă structură de conducere. Conducerea Romarm a făcut o propunere pentru o nouă organigramă către ministerul de resort: un director general, un director de producţie, un director financiar-contabil şi doi şef de departamente. Am fost eliminate câteva posturi de conducere. S-a făcut şi o propunere pentru noul director Ştefan Danciu“, a mai spus edilul din Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS