20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Vladimirescu a plecat din fruntea Senatului Universităţii

Ion Vladimirescu a plecat din fruntea Senatului Universităţii

Universitatea din Craiova va organiza din nou alegeri, pentru a stabili un alt preşedinte al Senatului. Ocupantul acestei funcţii, prof. univ. dr. Ion Vladimirescu, şi-a dat demisia. „Am obosit. E deja prea mult pentru mine. Nu am un motiv anume. Nu am avut nici un conflict cu conducerea universităţii. Nici vorbă de aşa ceva“, a precizat preşedintele Senatului. Existenţa vreunui conflict este infirmată şi de rectorul universităţii. „În acest an se termină, de fapt, mandatul profesorului Ion Vladimirescu, pentru că împlineşte vârsta de pensionare. Şi pentru a se pensiona a depus o cerere de încetare a mandatului, deoarece modificările legislative care i-ar fi dat dreptul de a rămâne într-o funcţie de conducere şi după împlinirea vârstei de pensionare au fost declarate neconstituţionale“, a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor.
Profesorul Ion Vladimirescu nu va mai rămâne la universitate nici în calitate de cadru didactic, el declarând că vrea să se pensioneze. Pentru mediul universitar craiovean, prof. univ. dr. Ion Vladimirescu a jucat un rol important. A avut două mandate consecutive de rector, iar din februarie 2012 a devenit preşedinte al celui mai înalt for de conducere, Senatul Universităţii, fiind ales prin vot direct şi secret de cadrele didactice care îl alcătuiesc. Pe această funcţie a condus şedinţele Senatului care, printre altele, aprobă proiectul de buget şi execuţia bugetară, încheie contractul de management cu rectorul, controlează activitatea rectorului şi a Consiliului de Administraţie prin comisii specializate, aprobă metodologia de concurs şi rezultatele concursurilor pentru angajarea personalului didactic şi de cercetare, evaluează periodic resursa umană a universităţii. Preşedintele Senatului este, s-ar putea spune, chiar mai puternic decât rectorul.   
„În perioada următoare se va declanşa  procedura pentru organizarea unor noi alegeri“,  a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor. Procedura pentru alegerea unui nou preşedinte al Senatului va fi demarată pe 25 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS