11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePricopie: Respect dreptul elevilor de a se exprima liber

Pricopie: Respect dreptul elevilor de a se exprima liber

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi, pentru Mediafax, că nu are nicio problemă privind greva japoneză anunţată pentru miercuri de Consiliul Naţional al Elevilor, el precizând că respectă „dreptul acestora de a se exprima liber”.
„Nu am nici o problemă cu greva japoneză a elevilor. Face parte din procesul de educare pentru a avea o opinie. Respect dreptul elevilor de a se exprima liber. Am fost informat despre grevă, despre faptul că vor purta o banderolă albă pentru că sunt nemulţumiţi de subfinanţarea educaţiei”, a spus ministrul Educaţiei.
Elevii vor purta miercuri banderole albe în semn de protest faţă de subfinaţarea sistemului educaţional, iar în unele judeţe, după orele de curs, se vor alătura manifestaţiilor studenţilor, a anunţat Consiliul Naţional al Elevilor (CNE).
CNE, structură care se declară reprezentativă la nivel naţional, trage un semnal de alarmă în privinţa subfinanţării învăţământului românesc şi solicită Guvernului alocarea a 6 la sută din PIB pentru educaţie.
Printre principalele revendicări ale elevilor este şi dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ.
Totodată, elevii cer decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS