21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstructorii chinezi, puşi în aşteptare

Constructorii chinezi, puşi în aşteptare

Primăria Craiova a întrerupt negocierile cu chinezii care voiau să construiască 1.000 de locuinţe pentru tineri, motivând că legea parteneriatului public-privat va fi schimbată.

Primăria Craiova a întrerupt negocierile cu reprezentanţii companiei chineze Shandong Ningjian Construction Group Co Ltd. (Jining) – care îşi exprimase disponibilitatea să construiască în Bănie cel puţin 1.000 de apartamente, la preţul de maximum 400 euro/mp, în termen de doi ani de la semnarea contractului, potrivit unei scrisori de intenţie adresate municipalităţii. Chinezii au cerut identificarea unei locaţii aflate în proprietatea municipiului pentru derularea investiţiei, dar şi găsirea unei forme legale de colaborare între cele două părţi.
Proiectul de hotărâre pentru aprobarea studiului de oportunitate privind obiectivul de investiţii „Construire de locuinţe destinate cumpărării“ a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local (CL) Craiova de pe 31 octombrie, fără nici un fel de explicaţii. La interpelarea jurnaliştilor de la GdS, primarul Lia Olguţa Vasilescu a recunoscut că discuţiile au fost stopate până la aparţia legii privind parteneriatele public-private.
„Ar fi fost stupid să demarăm procedurile pe vechea legislaţie şi să ne trezim peste o lună că avem altă lege. Şi atunci am întrerupt tot, aşteptăm apariţia noii legi, care ne va spune în ce condiţii se poate face parteneriatul“, a spus Olguţa Vasilescu. Aproape 1.000 dintre cei 2.000 de tineri care au depus dosare la primărie pentru a primi locuinţe ANL cu chirie au împlinit 36 de ani şi nu mai pot beneficia de această facilitate. Ei nu au acum decât varianta să cumpere locuinţe de pe piaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS