8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de mii de moldoveni au cerut integrarea în UE

Zeci de mii de moldoveni au cerut integrarea în UE

Zeci de mii de moldoveni au participat ieri la un miting pro Europa în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, care a început în jurul orei 11.20, potrivit Unimedia.md, în cadrul căruia a fost votată Declaraţia PRO Europa. Potrivit organizatorilor, Coaliţia-Pro-Europeană (CPE), la ora 12.00, în piaţă se aflau peste 100.000 de oameni.
Pe 23 octombrie, partidele din coaliţia de guvernare au lansat un apel la unitatea tuturor forţelor democratice şi pro europene din Republica Moldova, dar şi la cetăţenii ţării, să participe la manifestaţie. Summit-ul de la Vilnius, din 28-29 noiembrie, este decisiv pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, anticipându-se parafarea  Acordului de Asociere (AA) cu Uniunea Europeană şi a Acordului de liber schimb între Republica Moldova şi UE.
La Adunarea „Pentru Moldova! Pro Europa!“ au participat şi principalii politicieni, manifestaţia fiind deschisă de preşedintele Nicolae Timofti. „Integrarea europeană este o şansă pentru a ne reface economia, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor şi pentru a clădi o societate care să aibă un sens şi o viziune. E vorba şi de securitatea noastră colectivă şi personală, de circulaţia liberă a persoanelor şi a mărfurilor. E vorba de modernizarea şi civilizarea ţării noastre“, a declarat el, relatează Agerpres.
De asemenea, şeful statului a menţionat necesitatea continuării reformelor, recunoscând că Republica Moldova mai are multe de rezolvat, inclusiv combaterea corupţiei şi reducerea sărăciei. „Avem nevoie, aşadar, de un efort consolidat, al tuturor. De implicare în numeroasele proiecte de modernizare care au fost lansate în diverse domenii, cu susţinerea partenerilor şi prietenilor occidentali“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS