24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSite-ul Internelor a fost clonat

Site-ul Internelor a fost clonat

Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de mai mulți cetățeni cu privire la existența unei pagini web ce copiază site-ul instituției și prin care se cer date personale și sume de bani, sub pretextul unor fapte comise de cei care o accesează, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din MAI.
În urma acestor sesizări, au fost alertate structurile specializate de combatere a criminalității informatice, care verifică informațiile semnalate, au mai spus sursele citate.
De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe site-ul propriu un mesaj prin care avertizează cetățenii să nu dea curs solicitărilor de pe așa-zisul site „clonă“, precizând totodată că instituția are o singură pagină web, respectiv www.mai.gov.ro.
„Ministerul Afacerilor Interne a fost avertizat de existența în spațiul virtual a unei pagini web care cuprinde elemente de identitate vizuală ale site-ului instituțional al MAI, prin care se solicită cetățenilor unele date cu caracter personal și/sau plata unor sume de bani, invocându-se diverse fapte pe care aceștia le-ar fi comis. Rugăm cetățenii care accesează sau primesc solicitări de genul celor menționate mai sus să nu pună la dispoziție datele solicitate și să nu interacționeze în vreun fel prin aceste platforme web. MAI anunță public că singurul site al instituției este www.mai.gov.ro, iar orice altă pagină web nu ne aparține“, se arată în mesajul de întâmpinare postat pe site-ul MAI.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS