24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSechestru pe sediul Primăriei Dârvari

Sechestru pe sediul Primăriei Dârvari

\n

Sediul Primăriei Dârvari, din judeţul Mehedinţi, a fost pus sub sechestru ieri din cauza unei datorii de 100.000 de lei. Primarul şi angajaţii au aflat ieri că, în 15 zile, sediul instituţiei va fi scos la vânzare. Primarul susţine că nu a fost informat de această hotărâre judecătorească şi refuză să achite lucrările pentru construirea unui gard la cimitirul satului, pe motiv că acestea au fost făcute de mântuială şi nu sunt finalizate.
„Nu am primit nici o înştiinţare. M-au anunţat angajaţii că au venit să pună sechestru pe primărie pentru o datorie de un miliard. Este vorba despre o lucrare la un gard al cimitirului, care nu s-a executat aproape deloc, şi acum a venit executorul judecătoresc să pună sechestru pe primărie, să scoată primăria la vânzare. Eu nu am aceşti bani ca să plătesc. Dacă pierd primăria, plec şi eu, îmi dau demisia. Nu ştiu dacă este normal pentru aşa ceva să pună sechestru pe primărie. Nu este legal să scoată sediul primăriei la vânzare, bunurile primăriei da, dar nu primăria, care este publică, pentru cei 4.000 de cetăţeni. Mi s-au luat 700 de milioane (70.000 de lei) din cont tot pentru această lucrare şi cu toate astea scot primăria la vânzare“, a declarat primarul comunei Dârvari, Vasile Ologu.
Juriştii primăriei susţin că executorul judecătoresc ar putea să vândă bunurile pentru a primi banii ori să blocheze conturile şi că nu este legal să pună sechestru pe sediul instituţiei.
„Nu au spus nici un motiv. Au spus că fac o evaluare a primăriei pentru o datorie de un miliard de lei vechi. Este vorba despre o poprire pe care noi am constesta-o în instanţă, dar, după cum se vede în procesul-verbal, în 15 zile executorul scoate primăria la vânzare. Este ilegal să scoţi la vânzare o instituţie publică. Bunurile da, se poate pune sechestru pe ele“, a declarat un jurist al Primăriei Dârvari. Executorul judecătoresc are la dispoziţie două săptămâni să pregătească licitaţia şi să scoată sediul primăriei la vânzare.
Oamenii din sat au aflat că riscă să rămână fără primărie. „Eu cred că nu se poate aşa ceva. Este în curte o salvare pe care primăria a folosea la cazuri de urgenţă. Au pus şi pe ea sechestru şi pe buldozer, pe tot. Sunt bunuri ale primăriei, cum să le vândă? Am auzit că totul a început de la gardul cimitirului, că primăria trebuia să plătească pe el un miliard. Păi, ăla e gard de un miliard? Şi pentru că primarul nu a dat banii, au pus sechestru pe primărie. Gardul nici nu este terminat. Executorul a spus că în 15 zile scoate primăria la vânzare. Ne lasă fără primărie“, a declarat un localnic din Dârvari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS