10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicoleta Manu, în cărţi pentru şefia Spitalului Judeţean Târgu Jiu

Nicoleta Manu, în cărţi pentru şefia Spitalului Judeţean Târgu Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va avea un nou manager privat, după ce actualul director, Cristian Vlădoianu, a decis să se retragă. Motivele renunţării lui Vlădoianu la postul de manager al Spitalului Judeţean sunt de natură personală, însă raportul de activitate pe trimestrele întâi şi doi arată cu anumiţi indicatori de performanţă nu vor putea fi atinşi până la sfârşitul acestui an. Favorită să preia şefia unităţii medicale din administrarea Consiliului Judeţean Gorj este doctoriţa Nicoleta Manu, fost director al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, manager în cadrul firmei Tetraedru. „Sunt manager în cadrul firmei Tetraedru, am fost solicitată de firma Tetraedru să vin la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu în calitate de consultant pe probleme medicale. Nu sunt managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu, ci manager în cadrul firmei care conduce acest spital. Dacă mă va numi firma în fruntea acestui spital, voi avea de ales sau de declinat oferta. Cu mine nu au avut loc asemenea discuții. Sunt destul de multe probleme aici, la Târgu Jiu. Noi ne dorim, ca firmă, să venim în ajutorul personalului medical, pentru ca acesta să-și poată desfășura activitatea în condiții rezonabile și decente. Vom încerca să rezolvăm probleme urgente și pentru altele vom avea nevoie de sprijin de la Minister, de la CJ, de la sponsori. De exemplu, la nivel de dotare cu aparatură sunt anumite aparate care s-au defectat, care ar trebui reparate sau înlocuite. De asemenea, ar trebui să se introducă anumite analize, care în prezent nu se efectuează“, a spus doctoriţa Nicoleta Manu, consultant pe probleme medicale al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

Firma a intrat într-un spital pe care nu-l cunoştea

Nicoleta Manu a declarat că, momentan, se ocupă de spital doar în calitate de consilier de specialitate şi recunoaşte că firma pe care o reprezintă a intrat într-un spital pe care nu îl cunoştea, fiind pus mai mult accentul pe latura economică: „Până acum s-a făcut o analiză din punct de vedere economic a spitalului. Evaluările nu se pot face peste noapte. Firma Tetraedru a intrat într-un spital pe care nu-l cunoștea, datele nu sunt totdeauna reale. Colegul meu, Vlădoianu, are o expertiză bună pe partea economică, fiind economist. Ne-a comunicat că există probleme cu specific medical și ne-a solicitat ajutorul. Nu este vorba de a obține performanțe. Situația reală din spital se vede după realizarea unor indicatori. Este destul de greu, când faci parte dintr-un colectiv, să fii obiectiv. Eu am fost manager la Severin, am multiple studii în domeniul manageriatului, acum eram prinsă între slujbe, ca să zic așa, nu mă ocupam de o singură unitate, de aceea am putut veni la Târgu Jiu. Am un contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu firma Tetraedru. Aici, la Târgu Jiu, voi sta până când îmi voi termina treaba pentru care am fost trimisă. Am studii de medic de laborator, plus studii de manageriat. În fiecare an am făcut studii legate de audit, evaluator spital ș.a.m.d.“.

Călinoiu aşteaptă rezultate
de la firma Tetraedru

Cel care a propus ca Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu să fie preluat de un manager privat, Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, aşteaptă performanţe din partea viitorului manager, indiferent de situaţia în care se regăseşte finanţarea sistemului naţional de sănătate: „Va fi realizată această schimbare de manager. Am înţeles că e o problemă personală a managerului Vlădoianu. Am auzit şi l-am chemat la discuţii. Mi-a spus că are nişte probleme legate de studii şi ce vrea să facă. Va fi menţinut de firmă ca şi consultant al Spitalului Târgu Jiu. Schimbarea managerului se face cu aprobarea consiliului judeţean. Vom vedea ce va aduce, ce va fi. Important este să vedem o revigorare a activităţii administrative şi în condiţiile în care sistemul suferă la scară largă“.  În raportul de activitate al managerului Vlădoianu, firma Tetraedru se laudă chiar cu investiţiile Consiliului Judeţean Gorj şi recunoaşte că anumiţi indicatori sunt sub aşteptări, în timp ce alţii vor fi greu de atins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS