10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăzboiul Mititelu - Olguţa, faza penală

Războiul Mititelu – Olguţa, faza penală

http://www.youtube.com/watch?v=6iBYFnzmSwI

Olguţa Vasilescu îl reclamă pe Adrian Mititelu la Parchet pentru fals, uz de fals şi evaziune fiscală, acuzându-l pe patronul FCU Craiova că solicită despăgubiri de 3.000.000 de euro pentru modernizările de pe „Oblemenco“ în baza unor acte false. Mititelu este acuzat şi de instigare şi tulburare de posesie asupra proprietăţii publice. „Foarte bine!“, a replicat Mititelu, care spune că nu se sperie de reclamaţiile Olguţei.

Războiul judiciar dintre finanţatorul FCU Craiova, Adrian Mititelu, şi primarul Lia Olguţa Vasilescu, pentru controlul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“, a ajuns în faza ameninţărilor cu plângeri penale. Olguţa Vasilescu a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea va depune o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva judecătorului Tiberiu Hartmann de la Tribunalul Dolj, cel care a admis pe 15 octombrie cererea de ordonanţă preşedinţială a Fotbal Club U Craiova SA pentru reintegrarea în complexul sportiv.
„De la dosarul cu ordonanţa preşedinţială a dispărut înregistrarea şedinţei judecată de judecătorul Hartmann Tiberiu, care înţeleg că joacă fotbal săptămânal cu adjunctul lui Nicolo Napoli (antrenorul FCU Craiova – n.r.). Noi am solicitat înregistrarea cu susţinerile părţilor pentru a face plângere la CSM şi nu ne-a fost comunicată nici după o săptămână. Neoficial, am aflat că există înregistrări pentru dosarele judecate înainte şi după acest dosar şi că nu există tocmai la acesta“, a afirmat Olguţa Vasilescu. Primarul susţine că nu se poate face executare silită pe proprietatea publică a statului, aşa cum este Stadionul „Ion Oblemenco“. „Eu am primit vestea prin telefon că s-a pierdut procesul. Şi am spus: nu se poate! Nu se poate face executare în proprietatea publică a statului. Poate în Papua Noua Guinee, dar în România, în UE, nu s-a auzit de aşa ceva“, a mai spus Olguţa Vasilescu. Judecătorul Tiberiu Hartmann a precizat pentru GdS că nu doreşte să facă nici un fel de comentarii asupra acuzaţiilor aduse de primar.

Primăriţa merge la Parchet

După ce a făcut un scurt istoric al relaţiilor contractuale dintre Consiliul Local (CL) şi Fotbal Club U Craiova, Olguţa Vasilescu a ajuns la concluzia că trebuie să-i facă plângeri penale lui Adrian Mititelu din pricina modernizărilor de 3.000.000 de euro pe care acesta pretinde că le-a făcut pe „Oblemenco“. „Firma care el pretinde că a făcut aceste modernizări este o firmă din Israel care nu există. Din cercetările pe care le-am făcut noi de câteva luni, ne-am dat seama că există doar o căsuţă poştală, că nu există o firmă, iar la dosar nu a fost anexat nici un fel de document justificativ pentru vreo cheltuială făcută, asta însemnând facturi, chitanţe, proces-verbal de recepţie, autorizaţie de construire. (…) Vom înregistra plângeri pentru fals şi uz de fals contra lui Adrian Mititelu, întrucât avem suspiciuni faţă de contractul de prestări servicii pentru aşa-zisa modernizare a stadionului. Firma nu există în realitate şi nu există nici un fel de documente justificative. Dar el trebuie să fi fost înregistrat undeva în contabilitate dacă are astfel de pretenţii, asta înseamnă că s-a bazat pe acte false. Urmează ca organul de anchetă să aprecieze dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de fals, uz de fals şi evaziune fiscală. De asemenea, vom depune o plângere pentru instigare şi pentru tulburarea de posesie asupra proprietăţii publice“, acuză Olguţa Vasilescu. La rândul său, Adrian Mititelu a precizat pentru GdS că plângerile penale nu îl sperie. „Foarte bine că face plângere. Să se cerceteze de către organele abilitate şi să se demonstreze că eu nu am făcut nimic ilegal“, a spus Mititelu.

Olguţa şi Mititelu, întâlnire la restaurant

Olguţa Vasilescu a dezvăluit că ultima convorbire cu patronul FCU Craiova a avut loc într-un restaurant, când ar fi fost ameninţată: „Pe mine, ultima oară, Adrian Mititelu m-a contactat într-un restaurant. De fapt, a venit acolo în timp ce eu mâncam şi a proliferat împotriva mea tot felul de injurii şi de ameninţări“. În replică, patronul U Craiova afirmă că a fost vorba doar de reproşuri reciproce. „Jur că nu am înjurat-o! I-am reproşat doar că a trădat şi că s-a aliat cu Sandu Mircea. Au fost reproşuri de ambele părţi. Nu am abordat-o eu, eram într-o emisiune TV şi au venit suporterii la mine şi au insistat să merg“, a replicat Mititelu.
În fine, pentru construirea noului stadion, care „nu are cum să înceapă mai devreme de martie – aprilie anul viitor, în condiţiile în care există litigii“, primăria a început demersurile privind achiziţia de proprietăţi private evaluate deja la 1,2 milioane de euro, proceduri care nu vor fi întrerupte. „Dacă îl avem pe Adrian Mititelu integrat (pe «Oblemenco» – n.r.), nu ştiu dacă mai putem să construim“, a afirmat primarul. La final, Olguţa Vasilescu a acuzat că Mititelu urmăreşte ca noul stadion să nu fie construit: „Ameninţă că va merge la nesfârşit cu procesele, ca să nu poată fi construit stadionul. Dar pe stadionul respectiv poate să fie primită şi echipa lui“.

Olguţa, propunere indecentă pentru Mititelu?

Pe de o parte, Olguţa Vasilescu susţine că nu are o problemă cu galeria care o înjură. „Eu nu am o problemă că mă înjură o parte a galeriei, de 200 de persoane. Chiar nu am o problemă. Sunt om politic, mi-am asumat aceste chestiuni”, a spune edilul. Pe de altă parte, primarul le plânge de milă fotbaliştilor U Craiova, pe care-i consideră nişte „eroi”: „Îmi pare rău de jucători, că sunt târâţi prin tribunale, că se antrenează în alte părţi, că sunt neplătiţi, că nu au fost niciodată plătiţi până acum. Sunt nişte eroi jucătorii aceia. Care se bat pentru oraş şi sunt neplătiţi de atâta timp”. Cu toate acestea, primarul afirmă că procesele cu U Craiova vor continua din pricina „problemelor legale” ale patronului şi că lucrurile ar sta altfel dacă patronul U Craiova ar renunţa la echipă. „Dacă domnul Mititelu transferă mâine dreptul lui de proprietate asupra acţiunilor (dacă mai poate, că înţeleg că e în procedură de faliment) atunci e o altă discuţie”, a afirmat edilul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS