10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Zilele Recoltei

http://www.youtube.com/watch?v=lLS7uL3JLh4

Oamenii care au venit la cumpărături în Piaţa Centrală a Craiovei de Zilele Recoltei au găsit aceleaşi preţuri ca în restul săptămânii. Craiovenii s-au strâns în piaţă mai mult pentru distracţie, decât pentru cumpărături. Unii dintre ei au aruncat câte o privire şi pe tarabele doldora de legume şi fructe aşezate ca la expoziţie. „Sunt foarte scumpe, scumpe de mama focului. Banii sunt puţini şi marfa are preţul destul de ridicat. Anul ăsta nici nu cred că mai pun castraveţi pentru iarnă la cât de scumpi sunt, patru lei kilogramul“, ne spune Elena Crăciun. Adriana Neacşu se uită pe tarabe şi compară preţurile din zilele obişnuite cu cele din Zilele Recoltei: „Nu prea văd schimbări, preţurile sunt la fel. Numai la conopidă este o mică diferenţă. În timpul săptămânii a fost trei sau patru lei, iar acum este doi lei şi jumătate“.
Vânzătorii îndeamnă cumpărătorii să ia marfă de la ei. La tot pasul auzi: „Poftiţi, domniţă!“, „Cumpăraţi de la mine că am marfă bună“, „Sunt legume româneşti“ şi „Poftiţi cu încredere“. Oamenii îi ascultă, se uită la marfă, dar preţurile îi obligă să facă un pas înapoi. „Merge prost vânzarea. Avem aceleaşi preţuri ca peste săptămână. De exemplu, am varza şi astăzi cu 0,80 de bani, la fel cum am avut-o şi în timpul săptămânii. Aşa sunt şi gogoşarii, 4 lei, şi gogonelele, 3 lei“, spune, dezamăgită de vânzare, Maria Dumitru.
Pe taraba Cristinei Blaga vezi întinse legume, de la ţelină – 2,50 lei kilogramul, firul de praz şi păstârnacul – 1 leu bucata, până la fasole verde – 4 lei kilogramul, preţuri la fel ca în timpul săptămânii. „Avem marfa la acelaşi preţ, dar clienţii nu au posibilităţi să cumpere. Stăm cu ele pe tarabe şi nu avem decât să aşteptăm sau să negociem preţurile“, afirmă vânzătoarea.
Liliana Dascălu, o altă comerciantă, se aştepta să facă mai multă vânzare de Zilele Recoltei, dar dezamăgirea i se citeşte în priviri: „Nu am făcut vânzare mai deloc astăzi pentru că oamenii au venit mai mult să se plimbe, să se simtă bine, nu să cumpere. Noi nu am modificat preţurile pentru că sunt deja foarte mici“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS