10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelegaţie din Norvegia, în vizită la Poliţia doljeană

Delegaţie din Norvegia, în vizită la Poliţia doljeană

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj are ca oaspeţi în aceste zile o delegaţie din Norvegia, formată din Karen Mork – procuror responsabil pe linie de trafic de persoane din cadrul Secţiei Crimă Organizată a Poliţiei Districtului Rogaland-Stavanger, Bjorn Vidar Bollestad – şeful Secţiei de Crimă Organizată şi Narve Toppe – ofiţer responsabil cu traficul de persoane în cadrul Secţiei Crimă Organizată a Poliţiei Judeţene Rogaland-Stavanger.

Delegaţia norvegiană, însoţită de inspectorul şef al judeţului Dolj, dr. Constantin Nicolescu, a fost primită în cursul dimineţii de prefectul judeţului Dolj, Marius Deca, întâlnire în timpul căreia au fost atinse subiecte referitoare la specificul celor două zone, Dolj şi Rogaland, iar delegaţia norvegiană a prezentat o sinteză a situaţiei infracţionale cu care se confruntă şi care priveşte cetăţenii români care trăiesc în Norvegia.

A urmat o întâlnire de lucru desfăşurată la sediul IPJ Dolj, la care au participat şefi de servicii operative, reprezentanţi ai Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Craiova şi ai Biroului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile. Discuţiile dintre cele două părţi s-au axat pe problematici practice de muncă de poliţie, pe diferenţele de natură legislativă dintre cele două ţări, precum şi pe identificarea unor modalităţi cât mai eficiente de colaborare între poliţiile din Dolj şi Rogaland, şi pe intensificarea schimbului de informaţii.

Programul delegaţiei norvegiene va continua în zilele următoare fiind prevăzute întâlniri cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Craiova, vizite la secţii de poliţie urbane, la sediul DIICOT şi în alte puncte de interes pentru partea norvegiană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS