11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo până pe 3 noiembrie

Prognoza meteo până pe 3 noiembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 21 octombrie – 3 noiembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, vremea va fi caldă în primele trei zile ale perioadei de prognoză, când valorile termice diurne vor atinge, în medie, între 20 şi 22 de grade. Apoi, temperaturile maxime vor scădea şi se vor situa în jurul unei valori medii de 16 grade Celsius. Mediile temperaturilor minime vor fi de 6-7 grade, exceptând nopţile din intervalul 22 – 25 octombrie, când nu vor coborî sub 9-10 grade.

În zilele de 23 şi 24 octombrie, precum şi după data de 28 octombrie, vor fi posibile ploi slabe cantitativ, pe arii restrânse.

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pe tot parcursul intervalului. Astfel, mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 13-14 grade în prima săptămână şi vor fi de 8-10 grade, în cea de a doua săptămână. De asemenea, valorile nocturne vor fi pozitive, în medie, între 2 şi 6 grade Celsius. Vor fi condiţii ca trecător şi izolat să plouă slab în zilele de 23 şi 24 octombrie, precum şi după data de 27 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS