10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConflictul Călinoiu - Condescu, în faza de procese şi reclamaţii

Conflictul Călinoiu – Condescu, în faza de procese şi reclamaţii

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că îl va da în judecată pe Marin Condescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii. Şeful judeţului îl acuză pe preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie de calomnie, după ce liderul minerilor şi al energeticienilor din România a făcut public faptul că familia Călinoiu a beneficiat de pe urma unui contract de furnizare de medicamente cu o asociaţie din care face parte şi Consiliul Judeţean Gorj, condus de Ion Călinoiu. Sindicalistul a anunţat că în ultimii ani farmacia deţinută de fiul lui Ion Călinoiu a furnizat medicamente de 700.000 de lei Clubului Sportiv Energia Rovinari, la care este asociat şi Consiliul Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu a negat informaţia respectivă, însă a spus că valoarea medicamentelor furnizate nu a depăşit 80.000 de lei.

Nu există contract, iar Condescu a greşit suma

Imediat după izbucnirea scandalului, managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a dispus efectuarea unor verificări, însă nu a fost găsit contractul cu firma fiului lui Ion Călinoiu. Directorul Complexului Energetic Oltenia a precizat că, din 2008 încoace, la Clubul Energia Rovinari au fost achiziţionate medicamente doar când a fost nevoie, fără să existe un contract în acest sens. Medicamentele au fost cumpărate de la două farmacii, între care şi cea a fiului şefului CJ Gorj, care ar fi avut preţurile cele mai mici de pe piaţă. Complexul Energetic Oltenia este principalul finanţator al Cluburilor de handbal şi baschet Energia Rovinari. „Am rămas surprins, nu ştiam aşa ceva. M-am interesat. Nu există contract cu Clubul Energia Rovinari. S-au cumpărat medicamente de la ghişeu. Ştiu clar că are preţurile cele mai mici. S-au cumpărat aspirine, antiinflamatoare. Condescu să prezinte contractul încheiat între părţi care arată că este stabilită valoarea de 700.000 de lei. Dacă nu-l prezintă, cred că o să-l dau în judecată. Mă mai gândesc, dar probabil voi face acest lucru“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Condescu ameninţă cu ANI

Nici preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Pandurii, Marin Condescu, nu stă cu mâinile în sân. Liderul de sindicat a declarat că va depune o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate. Condescu doreşte ca funcţionarii agenţiei să verifice existenţa sau nu a vreunui conflict de interese, în ceea ce îl priveşte pe Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, în contextul achiziţiei de medicamente de la farmacia fiului său. „Voi depune plângere, pentru că sunt declaraţiile publice ale lui Ion Călinoiu că au existat aceste achiziţii. Dacă Ion Călinoiu vrea să devină asociat la Pandurii, o poate face ca persoană fizică, pentru că nu cred că mai poate ocupa mult timp funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean“, a declarat Marin Condescu. Conflictul între Ion Călinoiu şi Marin Condescu tinde să ia amploare, după ce zilele trecute Complexul Energetic Oltenia a invitat Consiliul Judeţean Gorj să devină membru asociat la Clubul Pandurii, lucru ce ar însemna ca Ion Călinoiu să aibă drept de vot la echipa de fotbal condusă de Marin Condescu. Războiul declaraţiilor dintre liderul de sindicat şi şeful judeţului a început în urma apariţiei unui dosar penal pe numele lui Marin Condescu, care vizează activitatea Clubului Pandurii. Ancheta la Clubul Pandurii a apărut ca urmare a unei plângeri depuse de Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, fost vicepreşedinte al PSD Gorj, adus în partid de Ion Călinoiu şi susţinut de acesta din urmă la şefia CEO. În ceea ce priveşte plângerea de la ANI, Ion Călinoiu a menţionat că s-ar bucura ca Marin Condescu să se ocupe mai mult de şeful Consiliului Judeţean şi mai puţin de fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS