3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCecilia Jabre, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sancţionată disciplinar

Cecilia Jabre, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sancţionată disciplinar

În şedinţa de azi, 16 octombrie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi, a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Ceciliei Jabre, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, şi, în temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, a aplicat sancţiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. a) – „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.
Totodată, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva judecătorului Cecilia Jabre în temeiul art. 99 lit. c)  din Legea nr. 303/2004 – „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii;”.
Hotărârea pronunţată de Secţia pentru judecători poate fi recurată în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS