29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur cu magnitudinea 7,2 în Filipine - UPDATE

Cutremur cu magnitudinea 7,2 în Filipine – UPDATE

UPDATE (15:43) Cel puţin 73 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma puternicului cutremur de pământ care a zdruncinat în această dimineaţă centrul arhipelagului Filipine, unde se află principalele regiuni turistice, informează Agerpres.ro citând AFP. Un bilanţ anterior indica cel puţin 20 de morţi. Potrivit poliţiei, cel puţin 57 de persoane au murit în insula Bohol, în apropierea epicentrului seismului cu magnitudinea de 7,2, iar alte 16 în insulele vecine Cebu şi Siquijor. Numărul persoanelor rănite s-ar ridica la peste 160, au anunţat autorităţile.

Cutremurul, care a fost urmat de 137 de replici cu o magnitudine în jur de 4, conform experţilor Institutului filipinez de Vulcanologie şi Seismologie (FIVS), este cel mai puternic seism produs în Filipine în ultimii 23 de ani. Cel mai afectat a fost portul din insula Bohol, care rămâne închis.

Filipine, unul din cele mai mari arhipelaguri din lume, alături de Indonezia, este situat pe Cercul de foc al Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice, provocând o activitate seismică şi vulcanică intensă.


(9:12) Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,2 produs în această dimineaţă în Filipine, relatează b1.ro. citând informaţiile furnizate de Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC). Seismul s-a produs la ora locală 8:12, epicentrul fiind localizat la aproximativ cinci kilometri de Balilihan, la o adâncime de 56 kilometri. Cutremurul a fost urmat de două replici cu o magnitudine de 5,4, respectiv 5,2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS