17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUMF Craiova simulează rezidenţiatul

UMF Craiova simulează rezidenţiatul

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova organizează pe 19 octombrie, începând cu ora 10.00, simularea examenului naţional de rezidenţiat. Înscrierile se fac online pe site-ul universităţii. „Ultima zi de înscrieri este astăzi. Până în prezent, sunt 130 de candidaţi, absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, promoţia 2012 – 2013, care a susţinut lucrarea de licenţă în iulie anul acesta. Pot participa însă şi studenţi din anul VI de studiu“, a precizat Cristina Gofiţa, preşedinta Societăţii Studenţilor Medicinişti din Craiova, care s-a ocupat de organizarea concursului.
Testarea va fi tip grilă, iar subiectele vor respecta tematica. Astfel, candidaţii vor avea 100 de întrebări pe care trebuie să le rezolve în patru ore.
Examenul naţional de rezidenţiat va avea loc pe 17 noiembrie. Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova va fi centru de concurs atât pentru tinerii din Bănie, cât şi pentru studenţii şi absolvenţii de Medicină din Braşov. Şi pentru simulare s-au înscris zece studenţi de la Braşov. Subiectele pentru examen vor fi realizate de fiecare centru în parte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS