15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrupare de trafic de cocaină, destructurată

Grupare de trafic de cocaină, destructurată

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ilfov şi procurorii D.I.I.C.O.T. au surprins în flagrant trei membri ai unei grupări infracţionale, în timp ce „tranzacţionau” 50 de grame de cocaină. / În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele acestora au fost ridicate telefoane mobile, bani susceptibili a proveni din vânzarea de droguri şi alte cantităţi de cocaină.
În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – S.C.C.O. Ilfov şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti, în perioada august – octombrie a.c., a fost destructurată o grupare infracţională, specializată în traficul de droguri de mare risc, formată din patru membri, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani.
La data de 3 octombrie a.c., s-a reuşit prinderea, în incinta unei parcări a unui centru comercial din Piteşti, judeţul Argeş, a doi dintre suspecţi, în timp ce încercau să vândă aproape 50 de grame de cocaină, contra sumei de 2.700 de euro şi 1.350 de lei.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..
La aceeaşi dată, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Piteşti – Serviciul Antidrog, au fost efectuate 6 descinderi la domiciliile persoanelor identificate.
În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate, în vederea cercetărilor, 11 grame de cocaină, destinată comercializării, comprimate ecstasy, 14 telefoane mobile, 8.100 lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea de droguri.
În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de cei trei membri ai grupării, prinşi în flagrant, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi distribuire de droguri de mare risc şi constituire a unui grup infracţional care nu este potrivit legii unul organizat, în vederea săvârşirii unor infracţiuni grave.
Astăzi, 4 octombrie, suspecţii vor fi conduşi la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS