Acasă Actualitate Voiculescu vrea suspendarea lui Băsescu

Voiculescu vrea suspendarea lui Băsescu

Președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, consideră că ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să inițieze o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu, pentru că a încălcat Constituția, influențând Justiția din România, conform realitatea.net.
„Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituţia, încercând să influenţeze direct Justiţia din România. El a declarat public că a avut o discuţie telefonică cu procurorul Tiberiu Niţu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia: „(…) l-am rugat pe procurorul general să nu o facă… a avut comandamente politice, l-am rugat şi pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT.” „Eu l-am sunat să-i spun ‘Nu e bine, domnule procuror general!'”, arată Dan Voiculescu, într-un comunicat.
„Abdicând de la prevederile art.1 alin.4 din Constituţie, care consacra separaţia puterilor în stat, Traian Băsescu a încălcat legea supremă. În aceste condiţii grave, în care Băsescu însuşi îşi admite intervenţiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea gravă a Constituţiei”, mai arată Voiculescu.

Exit mobile version