11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în următoarele două săptamâni

Prognoza meteo în următoarele două săptamâni

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 septembrie – 13 octombrie. 
În Oltenia, în prima săptămână vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit la această dată. Temperaturile diurne vor fi în medie de 10…12 grade, iar cele din timpul nopților vor fi în scădere accentuată de la aproximativ 8 grade, până la o medie regională de 2 grade în 4 și 5 octombrie. Din 7 octombrie, tendința de încălzire va readuce regimul termic în preajma normelor climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 15…17 grade și minime de 6…8 grade.
Ploile prognozate în primele zile ale acestei săptămâni se vor semnala pe arii extinse și vor cumula cantități importante. După acest interval cu vreme ploioasă, aria ploilor se va restrânge treptat. Probabilitatea pentru ploaie va crește în intervalul 7…10 octombrie, dar cantitățile de apă vor fi slabe.
La munte, regimul termic din prima săptămână va fi caracterizat de o vreme deosebit de rece. Tendința va fi de scădere a temperaturilor până în jurul datei de 4 octombrie, când valorile diurne vor fi în medie de 0…2 grade, iar cele nocturne se vor situa în jurul valorii de – 5 grade. După această dată va începe un proces de încălzire ușoară și treptată, până la medii maxime de 10 grade și minime, de asemenea medii, ușor pozitive, de 1…2 grade.
În primele două zile ale intervalului vor fi ploi însemnate cantitativ, iar în zona înaltă trecător vor fi precipitații mixte. În 2 și 3 octombrie, precipitațiile vor fi slabe și se vor restrânge, dar vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Condiții de precipitații slabe sub formă de ploaie vor fi și după data de 7 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS