21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSummitul NATO din 2014 va avea loc în Marea Britanie

Summitul NATO din 2014 va avea loc în Marea Britanie

NATO îşi va desfăşura următorul summit în Marea Britanie, în 2014, fiind prima dată când această ţară găzduieşte întâlnirea la nivel înalt a Alianţei în ultimii 20 de ani, informează Agerpres.ro citând Associated Press şi Reuters. „Salut cu căldură oferta făcută de guvernul Regatului Unit de a găzdui summitul NATO din 2014, care a fost salutată şi acceptată de aliaţi”, a afirmat într-un comunicat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen. Data summitului, la care sunt invitaţi liderii de stat sau guvern ai celor 28 de membri NATO, nu a fost stabilită încă.

La rândul său, premierul britanic David Cameron a afirmat că summitul de anul viitor va reprezenta un moment important în istoria alianţei, în contextul în care misiunea NATO în Afganistan se apropie de sfârşit. Marea Britanie a găzduit ultima oară summitul NATO în 1990, în vremea în care Margaret Thatcher era prim-ministru, iar Războiul Rece se apropia de sfârşit.

Summiturile Alianţei Nord-Atlantice se organizează, de obicei, odată la doi ani. Ultimul a avut loc la Chicago, în 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS