8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul seismului din Pakistan a ajuns la 515 morţi

Bilanţul seismului din Pakistan a ajuns la 515 morţi

Bilanţul victimelor cutremurului din sud-vestul Pakistanului a ajuns la 515 morţi, a declarat astăzi un responsabil local, în condiţiile în care atacurile insurgenţilor îngreunează eforturile de salvare, iar supravieţuitorii se plâng de lipsa adăposturilor, informează Agerpres.ro citând Reuters. Babar Yaqoob, secretarul şef al provinciei Balucistan, a făcut public noul bilanţ în timpul unei vizite în regiunea Arawan, distrusă de cutremurul cu magnitudinea 7,7 care s-a produs marţi. Echipele de salvare încă descopereau trupuri neînsufleţite în casele ale căror pereţi şi acoperişuri s-au prăbuşit. În satul Labash, în apropiere de Arawan, au fost distruse peste jumătate din cele 3.000 de case.

Regiunea aridă este un bastion al insurgenţilor separatişti din Frontul de eliberare a Balucistanului (BLF), care au tras de două ori asupra elicopterelor ce transportau oficiali militari responsabili cu gestionarea dezastrului, informează agenţia de presă Reuters.

Potrivit unor surse militare, ieri, elicopterul preşedintelui Autorităţii pakistaneze pentru gestionarea dezastrelor, Saeed Aleem, a fost vizat de două rachete care şi-au ratat ţinta, iar astăzi au fost trase focuri de armă asupra a două elicoptere care transportau ajutoare. Rebelii, care au ucis mulţi civili şi membri ai forţelor de securitate, luptă pentru independenţa faţă de Pakistan. Ei acuză guvernul central de furt din bogatele rezerve de minereuri din regiune şi forţele de securitate de încălcări ale drepturilor omului la scară largă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS