14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina și Hong Kong se pregătesc pentru sosirea taifunului Usagi

China și Hong Kong se pregătesc pentru sosirea taifunului Usagi

Sudul Chinei și Hong Kong-ul se pregătesc pentru sosirea taifunului tropical Usagi, cel mai puternic înregistrat anul acesta pe Glob și care este considerat și cel mai sever din respectiva zonă în ultimii 30 de ani, consemnează duminică agenția EFE, conform Agerpres

La ora 10:00 GMT, taifunul se afla la 190 de kilometri nord-est de Hong Kong și se estimează că va atinge acest oraș în jurul orei 16:00 GMT. Potrivit agenției meteorologice locale, el antrenează rafale de vânt de 165 de kilometri pe oră.
Taifunul Usagi ar putea fi unul dintre cele mai puternice care au lovit vreodată această fostă colonie britanică, după cel denumit ‘Speranța’, care în anul 1979 a ucis aici 12 persoane, alte 260 fiind rănite.
Acest taifun a traversat sâmbătă nordul Filipinelor și sudul insulei Taiwan. Furtuna care-l însoțește a ajuns deja în sud-estul Chinei și a provocat căderea liniilor de înaltă tensiune în provincia Fujian, circa 170.000 de locuințe fiind lipsite de energie electrică. Întrucât regiunea costieră ar putea fi inundată în urma pătrunderii apelor oceanului, autoritățile au evacuat până în prezent peste 80.000 de persoane în provinciile Fujian, Canton și Zhejiang.
Taifunul afectează și transporturile în regiune, numeroase zboruri fiind anulate, iar navele de transport au ancorat în larg din cauza închiderii porturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS