27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrotuare ciuruite de gropi

Trotuare ciuruite de gropi

Trotuarele pline de gropi şi pietroaiele de pe străzile Libertăţii, Brânduşa şi Ecaterina Teodoroiu îi nemulţumesc pe craiovenii care trec frecvent prin aceste zone. Cu timpul, gropile s-au transformat în adevărate capcane pentru trecători.

Gropile care au apărut pe trotuarele străzilor din Bănie le dau adevărate bătăi de cap oamenilor care încearcă să meargă civilizat pe partea destinată lor, dar se lovesc de tot felul de obstacole. Străzile Brânduşa şi Libertăţii te fac să te simţi ca pe un drum de ţară, în ciuda traficului, aglomeraţiei şi caselor moderne din zonă. Cele două străzi învecinate au trotuare la fel de distruse. Denivelări şi găuri de mărimi şi adâncimi diferite se întind pe toată lungimea trotuarelor, dând bătaie de cap trecătorilor: „Îţi rupi picioarele pe aici. Şi mai suntem şi în centrul Craiovei… Ca la ţară domn’e, ca la ţară!“, ne spune Cristina Petrişor, ocolind o groapă. Despre această problemă destul de veche ne vorbeşte şi o mămică care trecea cu micuţul în căruţ: „Merg pe stradă, pe trotuar nu pot pentru că sunt numai denivelări şi s-au format şi şanţuri. Oricum, cred că nimeni nu o să facă nimic. Aşa a fost şi anii trecuţi şi cred că aşa va fi şi la anul“, zice femeia dezamăgită.
Părţile marginale ale drumului sunt trotuare doar cu numele, în realitate ele aduc mai degrabă a hârtoape. Cei care au case pe aceste străzi nu sunt deloc încântaţi de găurile care s-au mărit de la an la an şi spun că atunci când plouă trotuarul este acoperit de un covor de nămol amestecat cu pietriş. „Am casa în mijlocul oraşului, dar la poartă parcă e un loc uitat de timp. Nimeni nu pune nişte pavele sau măcar să asfalteze. Trotuarul ăsta a ajuns de râsul lumii“, mărturiseşte proprietarul unei locuinţe aflate pe strada Libertăţii. Alţi vecini sunt de aceeaşi părere: „Ne aflăm toţi în aceeaşi situaţie. Zona din faţa curţii e catastrofală“, conchide un alt locuitor.
Strada Elena Teodorini din cartierul Brestei este plină de gropi, iar locuitorii ei sunt nemulţumiţi şi, în acelaşi timp, neputincioşi. Vedem o bătrână care trage după ea o sacoşă plină şi încearcă să ocolească gropile din mijlocul trotuarului: „Maică… îmi rup picioarele prin găurile astea“, ne spune Constantina Mihalcea.

Trecătorii nu ştiu ce să ocolească mai întâi, maşinile sau gropile
 
Ca şi cum nu ar fi de ajuns, în această zonă, în afară de trotuarele pline de gropi, sunt şi numeroase maşini parcate neregulamentar, care îngreunează şi mai mult circulaţia pietonilor. Autovehiculele ocupă mult din spaţiul rezervat oamenilor ce merg pe jos. Trecătorii nu ştiu ce să ocolească mai întâi, maşinile sau gropile. „Sunt şi maşini parcate aiurea şi trebuie să merg cu grijă şi din cauza gropilor. S-a format o potecuţă, dar nu mă ajută prea mult, mai bine merg direct pe stradă“, spune Mihaela Tudosie, o tânără grăbită. Grăbiţi sunt şi trei copii, care fac slalom printre găurile uriaşe şi maşinile parcate pe lungimea străzii. „Cică suntem la oraş, dar nu se vede“, spune Mihai Isuf, şi ne arată cu degetul trotuarul.
Acestea sunt numai câteva dintre străzile care au trotuare deteriorate şi lista poate continua. Oamenii cred că într-o zi situaţia se va schimba în bine, dar până atunci craiovenilor nu le rămâne decât să meargă cu grijă pentru a nu avea accidente neplăcute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS