11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima reuniune a Grupului Interministerial Strategic

Prima reuniune a Grupului Interministerial Strategic

Astăzi, a avut loc prima reuniune a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii ce afectează siguranţa cetăţeanului şi funcţionarea instituţiilor publice, înfiinţat prin Decizia nr. 233/2013 a Primului-ministru Victor Ponta.
La prima reuniune a Grupului Interministerial Strategic, reprezentanţii instituţiilor au analizat cauzele macrocriminalităţii şi condiţiile care favorizează acest fenomen.
Primul-ministru a subliniat importanţa funcţionării acestui Grup Interministerial, urmând ca în săptămânile viitoare să fie stabilite mecanismele de organizare efectivă a acestei structuri.
Primul-ministru a mai subliniat faptul că scopul acestui demers îl reprezintă o mai bună funcţionare şi coordonare a instituţiilor statului în acest domeniu şi obţinerea unor rezultate concrete într-o perioadă cât mai scurtă.
Unul dintre principalele subiecte abordate în cadrul reuniunii a fost combaterea evaziunii fiscale şi găsirea celor mai eficiente măsuri pentru creşterea incasărilor la bugetul de stat.
Grupul Interministerial Strategic funcţionează în subordinea Primului-ministru şi în coordonarea Viceprim-ministrului cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale. Totodată, GIS are rolul de elaborare, integrare, corelare şi monitorizare a politicii Guvernului de prevenire a macrocriminalităţii, asigurând conceperea şi punerea în executare a unui management eficient de luptă împotriva acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS