10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu: Ponta dacă nu minte, nu poate face politică

Traian Băsescu: Ponta dacă nu minte, nu poate face politică

Preşedintele României a declarat în urmă cu câteva minute că proiectul de lege referitor la Roşia Montana este neconstituţional, conform realitatea.net.
„Am prevenit public Guvernul asupra neconstituţionalităţii acestui proiect de lege. Această lege a fost declanşatorul disputelor publice între cei care optează pentru exploatarea de la Roşia Montană şi cei care se opun. Riscul este ca timp de încă o lună, o lună şi jumătate disputele să continue, iar după o lună, ceea ce au votat parlamentarii să fie declarat neconstituţional. Proiectul de lege păcătuieşte în primul rând prin asta, la proiectul de lege fiind practic ataşat contractul cu RMGC. Am văzut că domnul Ponta a afirmat că s-au mai făcut privatizări prin lege. Aici nu discutăm de o privatizare prin lege, ci de exploatarea unui zăcământ aurifer. A fost vorba de privatizarea Petrom, promulgată de preşedintele Iliescu. A fost opţiunea sa. Din acest motiv nu a existat un refuz al CCR. Ar fi fost respinse.
Premierul dacă nu minte, nu poate să facă politică. A mai existat OUG cu privire la privatizarea Rompetrol, emisă de Guvernul Tăriceanu, devenită apoi lege, promulgată tot de domnul preşedinte Iliescu. A o doua ordonanţă privind privatizarea Rompetrol, ajunsă după 12 ani la mine, am retrimis-o la Parlament, după care am trimis-o la CCR, iar CCR a constatat tardivitatea sesizării pe care i-am făcut-o”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS