24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSocol: Guvernul vrea să înfiinţeze o agenţie pentru atragerea investiţiilor

Socol: Guvernul vrea să înfiinţeze o agenţie pentru atragerea investiţiilor

Guvernul îşi propune să înfiinţeze o agenţie pentru atragerea investiţiilor, atât autohtone, cât şi străine, a declarat Cristian Socol, consilierul premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, într-un interviu video acordat Agerpres.
„Dorim crearea unei agenţii de atragere a investiţiilor – nu numai investiţii străine, ci şi investiţii autohtone -, pentru că nu trebuie să facem tratament discriminatoriu între investiţiile străine şi investiţiile româneşti. Până la crearea acelei agenţii care va fi compatibilă ca organizare şi ca structură cu ceea ce se întâmplă în Ungaria, Polonia, Slovacia, în toate ţările din clusterul nostru, iniţiem deja demersuri pentru parteneriate strategice cu firmele care investesc în România. Dorim modificarea de paradigmă, în sensul că birocraţia o putem reduce şi prin păstrarea de contact permanent cu aceste firme”, a susţinut Cristian Socol.
El a explicat că în cadrul agenţiei vor activa „manageri de proiect” şi fiecare dintre ei va ţine legătura cu investitorii dintr-un anumit sector.
El a mai amintit că, pentru a reduce din birocraţia imputată de oamenii de afaceri străini, Registrul Comerţului a comasat anumite taxe pe care investitorii le plăteau la înfiinţarea unei firme.
Socol a spus că Executivul ar intenţiona să creeze un departament de încurajare a start-up-urilor, care să aibă finanţare din fonduri europene, măsură ce i-ar ajuta pe tineri să facă afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS