21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGalaţi: Premierul Ponta vizitează zonele afectate de inundaţii - UPDATE

Galaţi: Premierul Ponta vizitează zonele afectate de inundaţii – UPDATE

UPDATE (17:06) Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, la Galaţi, unde mai multe comune au fost grav afectate de inundaţii, că doreşte ca până la şedinţa de Guvern să fie făcută rapid o evaluare pentru sprijinirea sinistraţilor, inclusiv a familiilor care trebuie să-şi înmormânteze rudele, informează Mediafax.ro. Ponta a precizat că doreşte să le spună chiar astăzi oamenilor din zonele afectate că Guvernul îi va ajuta să-şi repare casele şi că această evaluare este necesară rapid. „Vreau să ajutăm familiile oamenilor care au murit şi să nu aşteptăm până la şedinţa de Guvern de miercuri să facem asta”, a mai spus Ponta.

Premierul a mai declarat, la şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, că este mai bine să se prevină situaţiile catastrofale prin evacuarea persoanelor expuse la inundaţii. „Mai bine să ne înjure oamenii acum că-i evacuăm decât să se întâmple alte necazuri”, a mai spus premierul în cadrul şedinţei la care au mai participat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, şi ministrul Ministrul delegat pentru Ape şi Păduri Lucia Varga.

După şedinţa extraordinară a comitetului pentru situaţii de urgenţă, premierul Victor Ponta a pornit către zonele sinistrate, însoţit de ceilalţi miniştri şi de reprezenanţi ai autorităţilor judeţene Galaţi.


(15:55) Premierul Victor Ponta a ajuns la Galaţi, unde va participa, la Palatul Prefecturii, la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă privind inundaţiile, informează Agerpres.ro. La Galaţi se află, încă de joi, şi vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul pentru societatea informatică, Dan Nica, care s-au implicat în coordonarea acţiunilor întreprinse de autorităţile locale şi efectivele MinisteruluI Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care au afectat în noaptea de miercuri spre joi comunele Costache Negri, Cuca, Cudalbi şi Griviţa. De asemenea, au fost afectate de viituri 22 de localităţi, 2.434 de persoane au fost evacuate, 140 persoane şi 417 animale au fost salvate, fiind inundate 1.373 de case, din care 11 distruse în totalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS