20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransportul public din Craiova, disponibil prin Google Maps

Transportul public din Craiova, disponibil prin Google Maps

Google Maps oferă, începând de ieri, informaţii privind transportul public pentru şapte mari oraşe din România: Bucureşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova, la adresa maps.google.ro.
Serviciul Google Maps Transit este util pentru a obţine indicaţii de orientare care includ de acum şi transportul public, pe lângă cele pentru maşini sau legate de mersul pe jos. Google Maps afişează toate rutele existente pentru a ajunge la o anumită destinaţie, cuprinzând toate liniile de transport în comun recomandate – metrou, autobuz, tramvai sau troleibuz, cât şi informaţii despre staţii şi rute.
Informaţiile despre transportul public sunt disponibile atât pe versiunea de desktop a Google Maps, cât şi pentru Android şi iPhone. Pentru a obţine informaţii şi indicaţii de orientare către o destinaţie privind transportul public, trebuie să faceţi următorii paşi: deschideţi aplicaţia Google Maps de pe telefonul mobil cu Android sau iPhone; accesaţi secţiunea „Indicaţii de orientare“, introduceţi punctul de plecare şi destinaţia; selectaţi opţiunea „Transport public“ (butonul marcat cu imaginea unui autobuz). Google Maps va afişa rutele disponibile şi itinerariul, cu informaţii despre numărul liniei, timpii de deplasare, poziţionarea staţiilor. Aceasta este a doua etapă a dezvoltării serviciului Google Transit din Google Maps în România, după ce în martie 2012 Braşov a devenit primul oraş pentru care au fost oferite informaţii privind transportul public.
La nivel mondial, Google oferă informaţii de tranzit pentru mai mult de 1.000.000 de staţii din 800 de oraşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS