17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada cu o singură casă

Strada cu o singură casă

http://www.youtube.com/watch?v=s8JP42Xt97I

Există în evidenţa Primăriei Craiova, de când lumea, o stradă care a devenit, peste ani, o fantomă. Strada Deltei a fost uitată de craioveni, iar buruienile şi gunoaiele au pus stăpânire peste ea. Singura familie care locuieşte pe această stradă se bucură că, după zeci de ani, zona este curăţată şi urmează să fie pavată.

Buruienile şi gunoaiele au acoperit strada Deltei. După îndelungi încercări de a ajunge pe această stradă, învârtindu-ne două zile ca într-un labirint, am găsit-o în sfârşit. Timp de zeci de ani, gunoaiele aruncate la tot pasul, iarba până la brâu şi arbuştii lăsaţi să crească în voie au animat peisajul până vineri când, în urma unei sesizări, o echipă a RAADPFL a strâns reziduurile şi a pus buruienile la pământ. „Strada asta există în acte, dar nu mai ştia nimeni de existenţa ei. De ani de zile nu a mai călcat picior de om aici şi nimeni nu a mai considerat-o stradă. Stradă e aia pe care poţi să circuli. Aici nimeni nu a mai avut curajul să intre în boscheţii ăştia“, a spus un muncitor în timp ce aştepta să vină o maşină să care iarba. Localnicii sunt încântaţi că în scurt timp se va face lumină şi pe strada lor. Buruienile au fost tăiate şi urmează să fie pavată, iar oamenii aşteaptă cu sufletul la gură să o poată numi din nou stradă.

Furtună, singura familie care stă pe strada Deltei

Boscheţii care tocmai au fost puşi la pământ ne dau voie să înaintăm spre poarta care odată ieşea în strada Deltei. Numărul 1 scris pe tăbliţa ruginită şi uitată de vreme, bătută în cuie pe un gard de lemn, anunţă că aceasta este singura casă de pe strada cu pricina. Poarta este blocată şi în dreptul ei stau grămezi de iarbă proaspăt tăiată. Jungla din faţa casei a fost motivul pentru care familia Furtună s-a văzut nevoită să îşi construiască altă poartă pe care să intre în curte, dar nu pe strada Deltei, de care aparţine, ci de această dată pe strada Călmăţui. Pe poarta familiei Furtună este scris cu un marker negru numele străzii Delta, dar, de fapt, poarta dă în Călmăţui. „Din cauză că nu se mai putea trece pe aici, am fost nevoiţi să ne mutăm poarta pe strada Călmăţui. Mă bucur că, în sfârşit, o să se rezolve această problemă“, povesteşte Consuela Furtună rezemată de poarta de pe strada Călmăţui. Deltei nr. 1 este de negăsit până şi pentru poştaşii care sunt repartizaţi în zonă. Femeia spune că, de multe ori, nici poştaşul nu găseşte casa ca să-i lase facturile.
Consuela Furtună ne vorbeşte şi despre ce şi-ar dori să se construiască pe acest loc în cazul în care promisiunile că o li se paveze drumul nu o să se realizeze. „Dacă nu o să ne facă strada, mi-ar plăcea mult să se facă aici un loc de joacă pentru copii. Chiar ar avea nevoie de un asemenea loc pentru că toată ziua stau pe stradă şi aleargă dintr-o parte în alta“.
Schimbările aşteptate de ani buni, care au început, în sfârşit, să se vadă pe această stradă îi încântă pe oameni, dar cel mai mult pe singura familie de pe Deltei, care deja se gândeşte cât de frumos o să amenajeze în faţa curţii. „Sunt foarte fericită că se face strada, abia aştept să pun floricele pe care le-am adus special de la ţară. O să se schimbe total aspectul“, a spus femeia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS