12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReabilitare prelungită

Reabilitare prelungită

Un bloc din Craiova este în reabilitare de un an, proprietarii spun că au fost înşelaţi de constructor, care le-a luat banii, abandonând până şi schela montată pe bloc. Din această cauză nu pot să deschidă ferestrele, iar dacă ar putea să le deschidă nu ar scoate capul pe geam fiindcă riscă să le cadă în cap cărămizi de pe faţadă.

Pentru proprietarii din blocul 47A din Craioviţa Nouă, reabilitarea blocului este cu cântec. Imobilul cu zece etaje stă cu schela pe el de un an, în aşteptarea constructorului, care să finalizeze anveloparea. Lucru puţin probabil, deoarece la acest moment proprietarii se află în proces chiar cu constructorul, nimeni altul decât Marius Pavelescu, reprezentantul firmelor SC Gimar Conrep SRL şi SC Gimar Renata Conrep SRL (despre care scriam în urmă cu un an). Împotriva acestuia, mai mulţi craioveni au depus plângeri la poliţie, la Parchet sau l-au acţionat în instanţă pentru înşelăciune. Acesta şi-a făcut obiceiul să contracteze lucrări de reabilitare blocuri, fără obţinerea autorizaţiei, iar după încasarea banilor de la proprietari nu mai finaliza reabilitarea şi dispărea.
Cam aşa stau lucrurile şi în cazul blocului 47A de pe strada Constantin Brâncoveanu. În luna august a anului trecut, câţiva proprietari l-au angajat pe Marius Pavelescu să le anvelopeze blocul. Acesta a ridicat schela pe bloc, a încasat o parte din bani, după care a refuzat să facă lucrarea pe motiv că nu şi-au luat autorizaţie, deşi iniţial nu a vorbit despre asta. Nici după un an constructorul nu a reluat lucrările. „Iniţial, asociaţia a dat un anunţ. În urma acestui anunţ s-a prezentat acest Pavelescu. Până la urmă, proprietarii nu s-au înţeles, unii au renunţat să mai reabiliteze blocul şi atunci am încheiat contracte individuale cu acesta. I-am plătit o parte din bani, de exemplu eu trebuia să-i achit 2.100 de lei şi mai aveam o rată. A pus schela pe bloc şi aşa a rămas. Acum ne judecăm şi am câştigat în prima instanţă. Suntem zece proprietari în situaţia aceasta. Alţii încă aşteaptă hotărârea instanţei, după care vom trece la executare. Unii dintre vecini sunt nemulţumiţi pentru că nu-şi pot deschide ferestrele. Le este teamă că o să le intre cineva în apartament, mai ales la etajele inferioare. Poate au dreptate, dar nu putem să-l lăsăm pe Pavelescu să ridice schela. Dacă nu recuperăm banii de la el, ne rămâne schela, pe care o putem valorifica. Acum am înţeles că i-ar fi înşelat pe alţii“, a spus Flori Deloreanu, proprietar.

Cu schela la fereastră

Din cauza acestor lucrări fără sfârşit, cei mai mulţi dintre proprietarii din blocul 47A sunt nemulţumiţi. Ei spun că a trecut un an, au plătit valoarea lucrărilor, dar nu şi-au anvelopat locuinţa. „Noi locuim într-o garsonieră. După ce că avem puţin spaţiu, am fost nevoiţi să demontăm copertina de la ferestre şi să o ţinem cu noi în casă. De un an stăm aşa. Îmi este teamă să plec şi să las fereastra întredeschisă pentru că nu se ştie cine urcă pe schelă şi intră în casă. Ca să nu mai spun că muncitorii au venit şi au început să decoperteze acea cărămidă aparentă de pe faţada blocului, iar acum se desprind bucăţi, bucăţi. Dacă nu eşti atent îţi cad în cap. Puteau să dea schela jos, să o pună în subsolul blocului, pentru că persoana care a încheiat actele cu noi nu mai vine să termine, ne-a înşelat“, a declarat Cristina, proprietară.
Ca şi cum nu ar fi fost suficient că au fost înşelaţi o dată, Marius Pavelescu a avut grijă să mai treacă pe la unii dintre ei, după cum susţin câţiva dintre proprietari, să le mai ceară nişte bani în contul TVA-ului lucrării ce va urma să se finalizeze.

Incident trist

În urmă cu o lună, o bucată dintr-o schelă a unui bloc din Bucureşti (aflat în reabilitare termică) s-a desprins şi a căzut pe o maşină, de unde a ricoşat în piciorul unui copil aflat în cărucior.

Incident vesel

Anul trecut, un bărbat din Iaşi, aflat sub influenţa alcoolului, a confundat schela de reabilitare cu scările şi a urcat pe schelă până la etajul IV, dorind să intre în casă. Numai că fereastra era închisă, iar bărbatul a coborât de pe schelă doar cu ajutorul pompierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS