10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcolile doljene, în ofsaid înainte de noul an şcolar

Şcolile doljene, în ofsaid înainte de noul an şcolar

Au mai rămas 11 zile până la începerea noului an şcolar, iar în acest moment majoritatea unităţilor de învăţământ se află în plin şantier, atât cele care fac doar igienizări, cât şi cele care au început lucrări de modernizare. Situaţia este prezentată chiar de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, care par încrezători în finalizarea pregătirilor pentru primirea corespunzătoare a elevilor.
„În acest moment, în judeţul Dolj, în aproximativ 70 de unităţi de învăţământ s-au finalizat lucrările de igienizare, urmând ca în restul unităţilor de învăţământ, până la 205, lucrările să se finalizeze în această săptămână sau chiar săptămâna viitoare“, a precizat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj. În ceea ce priveşte avizele sanitare, deşi nu s-au făcut investiţii majore faţă de anul trecut, când erau 25% din unităţile şcolare fără autorizaţii sanitare de funcţionare, acum statistic acestea ar sta mai bine.  
„130 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică deţin aviz sanitar de funcţionare, un număr de 25 de unităţi de învăţământ sunt în decurs de depunere a documentaţiei pentru a obţine avizul, iar restul de 35 de unităţi de învăţământ nu deţin o asemenea autorizaţie. Motivele sunt cunoscute: lipsa apei curente sau a WC-urilor în interiorul unităţii de învăţământ“, a mai spus purtătorul de cuvânt al inspectoratului şcolar.
Tabloul pregătirilor va fi întregit însă de controalele autorităţilor.
În zile de 9 şi 10 septembrie, reprezentanţii inspectoratului şcolar judeţean se vor deplasa în unităţile de învăţământ şi vor verifica finalizarea lucrărilor de reparare sau modernizare acolo unde este cazul, stadiul igienizării spaţiilor destinate produselor de panificaţie şi aprovizionarea unităţilor cu combustibil. Nu vor fi verificate unităţile care au început lucrări pe bani de la guvern, în urmă cu câţiva ani, şi nu au finalizat până acum investiţiile. Astfel de cazuri sunt în mai multe localităţi din judeţ, printre care Desa şi Bârca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS