17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul adjunct al Romarm, reţinut

Directorul adjunct al Romarm, reţinut

Gheorghe Lori Boian, directorul adjunct al Companiei Naţionale „Romarm“ şi fost director al Uzinei Mecanice de la Sadu, Bumbeşti-Jiu, a fost reţinut ieri de procurorii gorjeni. Administratorul special al Uzinei este acuzat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj de instigare la delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar care vizează folosirea ilegală a rezervei de mobilizare a Uzinei Mecanice Sadu, respectiv a sute de tone de materiale utilizate pentru fabricarea cartuşelor şi a gloanţelor. Gheorghe Lori Boian a intrat încă de ieri-dimineaţă la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, iar în jurul prânzului a ieşit încătuşat. Nevenindu-i să creadă situaţia în care a ajuns, fostul şef al Uzinei Mecanice de la Sadu nu a avut prea multe de spus jurnaliştilor, rezumându-se să declare următoarele: „Asta e mulţumirea după atâţia ani de muncă!“.
Procurorii l-au reţinut  şi pe fostul director al UM Sadu, Nicolae Dijmărescu. El este acuzat de instigare la delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani şi o infracţiune la legea specială care vizează rezerva de stat.

Şi alţi foşti directori, în vizorul procurorilor  

Procurorii gorjeni vor continua ancheta în dosarul penal care îi vizează şi pe alţi foşti directori ai Uzinei Mecanice de la Sadu, oraşul Bumbeşti-Jiu. Oamenii legii  decid astăzi dacă îl vor prezenta pe Boian Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, se va stabili şi modul în care va continua ancheta şi în ceea ce îi priveşte pe restul persoanelor urmărite penal în dosar. Este vorba de foştii directori Ilie Lăudat şi Gabriel Lucian Bogdan, actual director de producţie, precum şi de magazionerul Ion Boncu. Potrivit anchetatorilor, foştii şefi ai Uzinei Mecanice de la Sadu au dat ordin să fie scoase din depozitele unităţii sute de tone de materiale care constituiau rezerva de mobilizare. Este vorba de metale feroase şi neferoase care au fost introduse în producţie pentru fabricarea gloanţelor şi a cartuşelor. Faptele s-au petrecut în perioada 2008 – 2012, iar prejudiciul estimat de procurori depăşeşte 700.000 de lei, valoarea de inventar a materialelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS