17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 800 de şoferi amendaţi în trei zile

Peste 800 de şoferi amendaţi în trei zile

Acţiunea organizată de poliţiştii de la Rutieră în Craiova şi judeţul Dolj în zilele de joi, vineri şi sâmbătă a făcute sute de „victime“ în rândul şoferilor, cele mai multe amenzi fiind date pentru depăşirea vitezei legale. Între 29 şi 31 august, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai Biroului Rutier Dolj au scos în trafic toate cele 16 autospeciale pe care sunt montate echipamente radar, vizate fiind în primul rând „sectoarele de drum unde se produc frecvent accidente rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, precum şi pe acele tronsoane de drum unde, datorită configuraţiei, se poate depăşi cu mult limita de viteză stabilită de legislaţia rutieră“, au precizat ofiţerii IPJ Dolj. Este vorba de DN 6, Craiova – Caracal şi Craiova – Filiaşi, DN 65, Craiova – Balş, DN 55, Craiova – Bechet, DN 56, Craiova – Calafat, DN 56A, Calafat – Cetate, şi DN 55A, Bechet – Calafat. În municipiul Craiova, poliţiştii şi-a amplasat aparatele radar pe strada Caracal, bulevardul Dacia – Decebal, Calea Severinului, Calea Bucureşti, dar şi bulevardele 1 Mai şi Nicolae Romanescu.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cele trei zile, poliţiştii de la Rutieră au dat nu mai puţin de 823 de amenzi (în medie o amendă la cinci minute) a căror valoare totală se ridică la suma de 107.700 de lei. Din cele 823 de sancţiuni, 543 au fost date şoferilor care au depăşit viteza regulamentară. În plus, poliţiştii doljeni au reţinut 18 permise de conducere, au retras două certificate de înmatriculare şi au întocmit nouă dosare penale, cele mai multe pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cel mai „grăbit“ şofer înregistrat de poliţişti cu aparatul radar a fost Liviu Berceanu, de 25 de ani, din Craiova, care a fost depistat conducând un  Volkswagen pe Calea Severinului cu viteza de 124 km/h. Locul doi în „topul“ vitezomanilor sancţionaţi la sfârşitul săptămânii trecute este ocupat de Ovidiu Picu, de 23 ani, din comuna Ciupercenii Vechi, care conducea tot un Volkswagen, tot pe Calea Severinului, însă cu 113 km/h. Al treilea şofer care a fost dat ca exemplu de poliţiştii IPJ Dolj este Mihai Pătru, de 47 ani, din Craiova, care a fost depistat conducând o Toyota pe Calea Bucureşti cu 104 km/h. Cei trei au fost amendaţi cu câte 720 de lei şi le-au fost suspendate permisele de conducere pe o perioadă de 90 de  zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS