Trimişi să protesteze în parc

Etichete , , ,


Autorităţile locale din Drobeta Turnu Severin le-au dat aprobare unor cetăţeni să protesteze doar în mijlocul unui parc, în faţa unei fântâni arteziene. Aceştia sunt nemulţumiţi de acţiunile unor procurori şi poliţişti ai IPJ Mehedinţi. Protestatarii au cerut acordul pentru a protesta în faţa primăriei, Parchetului şi sediului IPJ Mehedinţi, dar reprezentanţii primăriei, care au şi refuzat să comenteze decizia, au respins cererea oamenilor, dar le-au dat voie să-şi strige oful în parc.

„Protestăm în parc pentru că aici ni s-a dat acordul, pe motiv că tulburăm liniştea şi nu pot lucra. Noi am cerut permisiunea să facem un protest stradal, să urmăm un traseu, adică de la poliţie la Parchet şi apoi la primărie, dar nu ni s-a permis. Ne-au spus să mergem în parcul cu platani, unde nu deranjăm pe nimeni. Aici ni s-a dat acordul, aici am venit, pentru că nu vrem să încălcăm legea şi să fim amendaţi. Nu ne este frică, nu avem de ce să ne ascundem. Trebuie să punem capăt acestor nedreptăţi, să tăiem picioarele acestei caracatiţe a mafiei“, a spus un localnic.

20 de cetăţeni din comuna Tâmna şi-au luat inima în dinţi şi, chiar dacă s-au simţit jigniţi de decizia primăriei, şi-au început protestul.

Unora li s-au spart casele, altora li s-au incendiat gospodăriile, unuia i-a fost răpită fiica. Toți sunt nemulţumiţi de sistemul justiţiei.

„Protestăm împotriva poliţiei şi procuraturii din Strehaia pentru că sunt mână în mână şi nu fac nimic concret. Poliţistul dacă merge la procuror cu un dosar făcut bine, cu probe, procurorul îl trimite înapoi, îi cere tot felul de martori. Anul trecut mi s-a dat foc la baza furajeră, am ştiut cine, dar nici aşa nu s-a luat nici o măsură. Persoana respectivă este suspectă de cinci incendii, dar nu se ia nici o măsură. Am făcut demersuri către DNA, dar mi se trimit tot felul de răspunsuri de la procurorii din Strehaia că nu am făcut plângere la ei, dar nu este adevărat, am făcut două plângeri“, a spus  Gabriel Luca, localnic din Tâmna.

„Din 1991, de când am venit în Tâmna, mi s-a spart casa de mai multe ori, dar poliţia şi procuratura nu face nimic. Au prins pe unul, dar i-au dat drumul, nu ai cu cine. Sunt foarte supărat, pe poliţie, pe procurori, nu se lucrează, nu fac nimic“, a spus Mihai Gheorghe Ion din Tâmna.


Cu toate că, din parc, la urechile celor vizaţi nu a ajuns nimic, cei de la primărie au făcut solicitare la jandarmerie şi poliţie să supravegheze zona cu dube şi efective sporite.

Cel mai cunoscut protestatar din România, Ion Olteanu, a luat atitudine şi le-a spus oamenilor că li s-au încălcat drepturile atunci când au fost trimişi să protesteze în parc.

„Vreau să spun că faptul că aceşti cetăţeni se află la vreo jumătate de kilometru de Palatul Administrativ este o dovadă clară că actuala stăpânire politică încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. Este ştiut că primarul municipiului a dat în primăvară o ordonanţă al cărei iniţiator a fost şi care a fost votată, să nu se mai protesteze în faţa Palatului Administrativ. În Legea nr. 60 scrie clar că iniţiatorii trebuie să depună o cerere la primăria teritorială de pe raza unde se desfăşoară protestul, dar că primăriile numai în cazuri justificate, după art. 8 din Legea nr. 60, cu acordul organizatorilor, pot să modifice unele elemente în declaraţia prealabilă. Mai mult, la art. 10 se spune că interzicerea adunării în condiţiile solicitate poate avea loc numai dacă sunt dovezi clare că protestul va fi violent sau dacă în zona respectivă se execută lucrări edilitare de amploare, ceea ce nu a fost cazul în această situaţie. Nu ştiu de ce primăria şi-a bătut joc de aceşti cetăţeni, care protestează împotriva abuzurilor comise de către poliţie şi Parchet. Legea nr. 303 din 2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, spune că magistratura este activitatea judiciară desfăşurată de judecători în scopul înfăptuirii justiţiei şi de procurori în scopul apărării intereselor generale ale societăţii, a ordinii de drept, precum şi drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor“, a declarat Ion Olteanu.

Angajaţii Primăriei Turnu Severin, poliţiştii şi procurorul vizaţi din oraşul Strehaia au refuzat să comenteze.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 august 2013

Actualitate

» România a cerut Facebook informaţii despre 36 de conturi
» Start la credite pentru tineri
» Trimişi să protesteze în parc
» Autostrăzi de trei ori mai scumpe decât în ţările vecine
» Ford a lansat la Dusseldorf conceptul S-Max
» Primăriile pot încasa impozitele agricole, primarilor nu le convine
» Prunariu, membru în CA la Pandurii
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Bani în plus pentru CSJ Ştiinţa U Craiova
» Controale la producătorii de lapte şi carne de vacă
» Noi descoperiri la Castrul Roman de la Bumbeşti-Jiu
» Guvern: România a încasat în ianuarie-iulie peste 1,46 miliarde euro de la CE din Fondul de Coeziune
» Avioane, distrugătoare şi nave de război, mobilizate în zona Siriei
» Peste 58.000 de absolvenţi înscrişi la şomaj
» Mehedinţi: Cula lui Tudor Vladimirescu, transferată la Primăria Şimian
» Dolj: Dăbuleni se înfrăţeşte cu Vaugneray
» Ford a donat patru maşini unor licee din Oltenia

Local

» Regulamentul de ecarisaj, acuzat de ONG-uri
» Dăm şi noi câteva sancţiuni?
» Craiovenii arată drumul spre capitala culturală europeană
» La Craiova ca la ţară
» Seminarii despre Constantin Brâncoveanu, la Tismana
» Proiect internațional „The Art of Ageing“ (Arta Îmbătrânirii) la Naţionalul craiovean
» Avocat arestat în dosarul lui Dinel
» Mehedinţi: Femeie ucisă de o combină
» Craiova: Muzeul Olteniei face tandem cu cel din Vratsa

Gorj

» Serviciu gratuit de colectare a deșeurilor electrice și electronice
» Continuă anchetele la firmele sindicatelor
» Cioban trimis în judecată pentru că şi-a înjunghiat patronul
» Vindea pe ţuică şi alimente influenţa pe lângă judecători

Sport

» Petrolul Ploieşti a pierdut play-off-ul Ligii Europa, cu Swansea, scor general 3-6
» Fotbal – Astra Giurgiu a fost eliminată de Maccabi Tel-Aviv în play-off-ul Ligii Europa
» Tenis – Sorana Cîrstea, eliminată în turul doi la US Open
» Fraţii Sbârcia s-au impus în Germania
» Rezultat încurajator pentru Cristian Bogdan
» Baschetbalistele din Bănie se antrenează la Jiu
» CSU şi-a lansat site-ul oficial
» Pustai: Putem să ne autodepășim
» FCU a trecut de primul hop
» Fotbal – S-a stabilit componenţa grupelor din Liga Campionilor

Bani & Afaceri

» Haos la ajutorul de minimis

Sanatate

» Demitere cu scandal la Spitalul Judeţean din Severin
» Mehedinţi: Primăria Orşova va investi în reabilitarea spitalului din localitate

Educatie

» Un elev a leşinat când a văzut subiectele la examen
» Cinci eliminaţi pentru fraudă la matematică
» Mâine va fi ultima probă a bacalaureatului

Magazin

» Frumuseţe la minut
» Mierea, aliatul frumuseţii
» Horoscop

Top