16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstituţii din Muntenegru, decorate pentru intervenţia în salvarea românilor

Instituţii din Muntenegru, decorate pentru intervenţia în salvarea românilor

Preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe instituţii din Muntenegru, dar şi pe doctorul Ivan Todorovici de la Spitalul Municipal din Belgrad, pentru intervenţia în salvarea cetăţenilor români, victime ale accidentului de autocar din 23 iunie.
Decretele de decorare au fost semnate sâmbătă, 24 august, de şeful statului, conferirea acestora fiind făcută la iniţiativa preşedintelui.
Decoraţiile au fost acordate „în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă, pentru profesionalismul, umanismul şi abnegaţia“ cu care s-a acţionat în salvarea cetăţenilor români victime ale accidentului din Canionul Morača.
A fost decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar“ – în grad de Comandor doctorul Ivan Todorovici de la Spitalul Municipal din Belgrad, în Serbia, iar Centrului Clinic din Podgorica i-a fost conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Comandor, aceeaşi decoraţie fiind acordată şi Centrului de Securitate din Kolasin, Centrului Operativ de Comunicaţii din Podgorica, Unităţii speciale antitero din Podgorica, Unităţii de Poliţie din capitala muntenegreană, Unităţii Speciale de Elicoptere din Muntenegru, Serviciului Montan de Salvare (Salvamont) muntenegrean şi Serviciului de Protecţia Populaţiei (unitatea de pompieri civili) din Podgorica.
Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Ofiţer a fost conferit şi unităţii de pompieri civili din localitatea Kolasin, iar municipalităţilor din Kolasin şi Podgorica le-a fost acordat Ordinul Naţional „Pentru Merit“ în grad de Cavaler.
Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru, pe 23 iunie, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar ceilalţi 29 de pasageri fiind răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS