10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApartamentul cu câini

Apartamentul cu câini

http:http://www.youtube.com/watch?v=5WuexJJKyFY

Au apelat la primărie, la poliţie, la Inspecţia Sanitară, la Direcţia Sanitar-Veterinară, totul a fost în zadar. Locatarii din blocul A17, sc. 2, Brazda lui Novac din Craiova spun că sunt terorizaţi de câţiva ani de una dintre vecine, care ţine în apartament cinci, şase câini pe care îi ia de pe stradă. Oamenii susţin că suportă cu greu mirosul îngrozitor de hoit care vine de la etajul întâi şi care face să duhnească întregul imobil.
Femeia şi-a pus în cap tot blocul  pentru că nu înţelege nici în ruptul capului ce rău fac patrupedele celor din jur, care din considerente clare i-ar dori „mai degrabă împăiaţi“. „De ani buni avem probleme cu această locatară şi fiica ei, are cinci, şase câini în apartament şi deranjează vecinii. E miros, mizerie, zgomot. Ziua, noaptea, lătrat de câini, urlete… În plus, hrănesc şi câinii comunitari din preajma blocurilor. Au adunat aici haite de câini. Noaptea, la ora două, de exemplu, ele hrănesc câinii din faţa blocurilor. Nimeni nu reacţionează, deşi am făcut nenumărate sesizări. Celor care vin de la poliţie, de la primărie nu le răspund. Nu deschid uşa. Scot câinii noaptea la plimbare.  I-am chemat pe cei de la Ecarisaj, le-am dat toate datele şi degeaba. Dispare unul şi apar alţii. Nici cu acel telefon pe care îl pune primăria la dispoziţia cetăţenilor nu se rezolvă nimic“, a spus Mihaela Vasilescu, preşedinta Asociaţiei de proprietari nr. 26 Brazda lui Novac.

Câinii din spatele uşii

Calvarul locatarilor din blocul A17, Brazda lui Novac, durează de mai bine de cinci ani. O pensionară stă închisă în casă cu o haită de câini.  Mirosurile sunt cumplite mai ales vara. Blocul este invadat de gândaci, chiar dacă se face dezinsecţie, iar vecinii de palier folosesc tot felul de soluţii. „Eu am fetiţa mică, am ajuns cu ea la spital, tot timpul trebuie să dau în locuinţă cu soluţii ca să scap de gândaci, dar ce să fac cu duhoarea? Cât să mai suportăm lătrăturile şi urletele? Azi-dimineaţă, pe la patru-cinci, ne-am trezit într-o hărmălaie de urlete de câini şi ele ţipau. Nu ştiu, se încăierau câinii, le-au muşcat pe ele… Asta păţim permanent, nu contează că este zi sau noapte. Sunt disperată, am vrut să merg peste ele. Nu deschid uşa, stau închise în casă. E cumplit“, s-a plâns locatara de la apartamentul 10.
În apartamentul în care locuieşte Elena Tirucaş împreună cu fiica ei şi câinii nimeni nu a mai intrat de ani buni, vecinii spun că erau la un pas să li se sisteze furnizarea gazului pentru că nu deschideau uşa pentru a se face verificarea la instalaţia de gaze. „A venit poliţia, au venit de la gaze, cei de la repartitoare, nu deschid uşa. Nu vorbesc cu vecinii, cu nimeni. Eu am astm alergic, când intru în scara blocului mă sufoc de miros şi păr. Odată au adus în bloc un câine mort. Am înţeles că s-au dus la adăpost şi au luat înapoi câinii pe care îi ridicase Ecarisajul, că pe lângă câinii din bloc îi adună în jurul blocului şi pe cei comunitari, vin şi dorm la uşa blocului. Este de neimaginat, dimineaţa, noaptea se aude uşa, ies cu câinii să-i plimbe. Nu este deloc plăcut“, a spus Vasile Radu, locatar.
Am bătut şi noi la uşa apartamentului 6 şi, ca la un semn, câinii au început să latre. Deşi se auzeau paşi şi muzică în apartament, nu a deschis nimeni uşa. Lătrăturile au încetat abia după ce ne-am îndepărtat de uşă.

Aşteptaţi Regulamentul

Deşi situaţia este mai mult decât serioasă, autorităţile ridică din umeri. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj (DSP) susţin că nu au nici o competenţă într-o astfel de situaţie. „Nu avem noi competenţă să luăm măsuri în astfel de cazuri. Dacă primim sesizări le înaintăm autorităţilor locale. Ele au competenţa să ia măsuri“, a declarat Ştefan Popescu, reprezentantul DSP Dolj. În aceeaşi situaţie se află şi Direcţia Sanitar-Veterinară. Aceasta poate doar, în astfel de cazuri, să verifice dacă animalele sunt supuse unor rele tratamente. Nici reprezentanţii Poliţiei Locale nu pot acţiona împotriva celor care au mai mulţi câini în apartament. Prin urmare, proprietarii din blocul A17 din Brazda lui Novac nu au decât să suporte mirosul greu şi lătratul câinilor din apartamentul 6 până la intrarea în vigoare a Regulamentului  privind stabilirea unor măsuri pentru gestionarea câinilor cu şi fără stăpân din municipiul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS