22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătoarea Veronica Cîrstoiu, audiată la DNA

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, audiată la DNA

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a fost adusă azi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată că a cerut 1,2 milioane lei de la omul de afaceri Dinel Staicu, informează Agerpres. Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv în urmă cu aproximativ două săptămâni pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Veronica Cîrstoiu ar fi primit, prin intermediari, suma de 1,2 milioane euro, pentru a da soluţii favorabile în dosare penale, printre care şi în cel în care a fost revizuită condamnarea la şapte ani închisoare a lui Dinel Staicu. Procurorii mai susţin că avocata Adriana Dascălu, cea care a intermediat mita către judecătoarea Veronica Cîrstoiu, îi ceruse iniţial 2,5 milioane de euro lui Dinel Staicu pentru o hotărâre favorabilă acestuia, însă a primit 1,2 milioane de euro.

„În perioada august 2011 – ianuarie 2012, Adriana Dascălu a pretins de la Dinel Staicu suma de 2.500.000 euro, diminuată, ulterior, la 2.000.000 euro şi, apoi, la 1.500.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor Veronica Cîrstoiu, P.D. şi B.L., judecători la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I penală, pentru a-i determina să pronunţe, în calitate de membri ai aceluiaşi complet de judecată, o hotărâre favorabilă sus-numitului”, susţin procurorii. Şi Dinel Staicu a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS