8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZilele Băileştiului încep astăzi

Zilele Băileştiului încep astăzi

Oraşul Băileşti îmbracă, în perioada 22-25 august, straie de sărbătoare, cu ocazia celei de-a XIII-a ediţii a Zilelor Băileştiului. Startul va fi dat astăzi de piesa de teatru „Spovedania unui câine“ cu Eugen Titu, la ora 19.10, la Casa de Cultură „Amza Pellea“. Vineri, programul va continua la ora 8.30, cu Cupa Municipiului Băileşti la fotbal (terenul de sport al Liceului „Mihai Viteazul“), la ora 17.00 urmând să se deruleze trei manifestări: Cupa Municipiului Băileşti la tenis de masă şi la şah (Parcul Tineretului) şi Lansări de carte şi expoziţii de pictură (Biblioteca Municipală „Petre Anghel“). Pentru ora 18.00, băileştenilor li s-au pregătit concursuri sportive surpriză în Piaţa Civică, iar la 18.30, doritorii sunt invitaţi la un spectacol de divertisment al formaţiilor artistice ale Casei de Cultură „Amza Pellea“ pe esplanada instituţiei. Seara se va încheia cu un spectacol folcloric al ansamblurilor artistice de amatori din ţară, care va începe la ora 20.00, în Piaţa Civică.

Sporturi şi muzică pentru toate gusturile

Sâmbătă, de la ora 8.30, vor fi organizate un cros şi un concurs de role în Parcul Tineretului, după care, la ora 10.00, va avea loc Cupa Municipiului Băileşti la handbal masculin (Sala Sporturilor „Ada Nechita“). La ora 13.00, oamenii sunt invitaţi la un concurs de înot la ştrandul Băileşti, iar la 19.00 este organizat, la Sala Sporturilor „Ada Nechita“, un joc demonstrativ de handbal seniori. Pentru finalul serii, muzica populară va răsuna în Piaţa Civică, invitaţi fiind artiştii Maria Butaciu, Vasilica Dinu, Gheorghiţa Nicolae, Polina Gheorghe, Drăgan Ion şi Grupul Folcloric „Doruri Muscelene“ condus de Gavril Prunoiu.
În ultima zi a manifestărilor va fi inaugurat Clubul Pensionarilor, la deschiderea străzii Prinţul Ştirbei, începând cu ora 9.00. Peste o jumătate de oră, expoziţia portret-pastel „Trecut, prezent şi viitor“ a lui Marin Pascu va fi vernisată în Piaţa Civică, iar de la 10.00, în Parcul Tineretului şi Piaţa Civică va avea loc un spectacol pentru copii cu Marian Râlea şi trupa sa. Tot la ora 10.00, Spitalul Municipal Băileşti va lua numele prof. dr. Irinel Popescu, iar la 11.00 vor fi acordate titluri de cetăţean de onoare, distincţii şi medalii în cadrul întâlnirii cu fiii oraşului, care va fi găzduită de Casa Memorială „Amza Pellea“. Zilele Băileştiului se vor încheia duminică seară, în Piaţa Civică, începând cu ora 20.00, cu un spectacol de muzică uşoară care îi va avea ca invitaţi pe Mandinga, HI-Q, Daggu Project (Germania), Lol Play şi Cristian Buică, pentru final fiind pregătit un foc de artificii.

Două evenimente amânate

Programul mai includea şi un miting aviatic, însă acesta a fost amânat, urmând să se ţină la o dată ulterioară, după cum a declarat primarul oraşului Băileşti, Costel Pistriţu. Mai mult, sfinţirea Fântânii „Amza Pellea“ va fi şi ea amânată. „Fântâna va fi finalizată până duminică, dar Oana Pellea nu poate ajunge. Fântâna va fi dată în folosinţă, dar ea va fi sfinţită pe 12 decembrie, când se împlinesc 30 de ani de la decesul lui Amza Pellea. Este un eveniment de suflet şi ne dorim să participe şi fiica sa“, a explicat Pistriţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS