10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBombardamente violente în apropiere de Damasc

Bombardamente violente în apropiere de Damasc

Cel puţin 100 de persoane au fost ucise, miercuri, în bombardamentele violente împotriva bastioanelor rebelilor de la periferia Damascului, a afirmat o organizaţie neguvernamentală, citată de Mediafax.
Liga Arabă, Marea Britanie şi Suedia au făcut apel la ONU, după ce regiunea Damasc a fost ţinta unor bombardamente violente, miercuri, iar militanţii au afirmat că a fost folosit un gaz toxic.
Anchetatorii ONU sunt în prezent în misiune în ţară pentru a stabili dacă au fost folosite arme chimice în conflictul soldat în peste doi ani cu peste 100.000 de morţi, potrivit Naţiunilor Unite.
Denunţând o „crimă soldată cu sute de victime în rândul civililor nevinovaţi”, secretarul general al Ligii Arabe, Nabil el-Arabi, cere în acest comunicat ca autorii săi să fie aduşi în faţa „justiţiei penale internaţionale”, afirmând că este „foarte surprins că această crimă a fost comisă chiar în prezenţa anchetatorilor ONU”.
Opoziţia a acuzat regimul lui Bashar al-Assad că a folosit gaze toxice, iar liderul său, Ahmed Jarba, a cerut o „reuniune urgentă” a Consiliului de Securitate cu privire la acest „masacru”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS