16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfalt surpat sub o betonieră

Asfalt surpat sub o betonieră

http://www.youtube.com/watch?v=Yl379vXhslw

Ieri după-amiază, o autobetonieră care transporta ciment a căzut într-o groapă formată în asfaltul surpat de pe o stradă adiacentă şoselei Bălceşti din cartierul Bariera Vâlcii. În ajutorul autobetonierei a venit o macara, iar locatarii din zonă spun că de vină pentru incident sunt lucrările făcute fără cap de cei care s-au ocupat de reţeaua de canalizare.

Ieri după-amiază, o cititoare a Gazetei de Sud ne-a sesizat faptul că, pe strada ei, o autobetonieră venită să transporte ciment pentru o construcţie particulară a rămas blocată într-o groapă, chiar în faţa casei unde urma să fie turnat betonul. La faţa locului erau muncitorii şi şoferul autobetonierei, ce aştepta sosirea unei macarale care să scoată betoniera din groapă. „Am intrat pe strada asta şi m-am pomenit, dintr-o dată… S-au efectuat nişte lucrări de canalizare pe aici, n-a fost umplutura făcută corect şi ne pomenirăm cu maşina şi cu pompa în gaură. Acum nu mai putem să golim, trebuie să ne vină o macara, să vedem dacă putem să o golim. Trebuia să golim la un particular care are o comandă de beton. Până vine macaraua aşteptăm, că nu avem ce face. Dacă golim se răstoarnă. Am înţeles că au fost la şase-şapte metri adâncime săpăturile pentru canalizare, ca să aibă scurgere“, a explicat Aurel Vlada, şoferul autobetonierei. Groapa în care a căzut betoniera nu a fost singura de pe stradă. Maşina a reuşit să treacă peste o altă porţiune de drum distrusă, însă pompa maşinii a fost cea care a intrat în groapă. „De prima groapă am trecut, apoi a căzut pompa. Apoi am tras pompa pe dreapta, am decuplat-o. Când am vrut să mă întorc în partea cealaltă, am căzut eu“, a mărturisit şoferul.

Locatarii dau vina pe lucrări

Cititoarea GdS care a sesizat întâmplarea tocmai ce ieşise din casă. „A trecut dânsul cu betoniera aici şi eu când am ieşit să iau plicurile de la poştaş am văzut groapa. Dânsul de pe betonieră a spus că pompa s-a suspendat, dar dacă se suspenda betoniera… Şi uitaţi-vă şi acolo, că e în groapă şi nu se poate descărca“. Femeia susţine că lucrarea este proaspătă şi nu are nici măcar două luni. Un alt locuitor de pe aceeaşi stradă crede că lucrarea nu a fost exectutată corect. „Când au reparat-o nu s-a bătut. Aici s-a lăsat cel mai mult. Acum două-trei săptămâni s-a terminat, au turnat nisipul ăsta, dar nu au tasat. Au venit să repare într-un timp, dar nu se lăsase, se lăsase doar şanţul pe mijloc. Or veni şi or repara“, a spus bărbatul.
Conform răspunsului oferit de Compania de Apă Oltenia (CAO), „lucrarea nu este recepţionată de Compania de Apă, deci nu este preluată de noi. Noi suntem la faţa locului şi acum constructorul remediază problema“, a declarat reprezentantul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS