27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul român al justiţie s-a întâlnit cu omologul japonez

Ministrul român al justiţie s-a întâlnit cu omologul japonez

Ministrul justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, a primit astăzi, la sediul Ministerului Justiţiei, vizita unei delegaţii nipone, conduse de Sadakazu Tanigaki, ministrul justiţiei al Japoniei. 
În istoria relaţiilor bilaterale, în domeniul justiţiei, este prima vizită a unui ministru nipon, care se înscrie în cadrul politicii generale a celor două ţări de a intensifica cooperarea în arii de interes reciproc. Temele de discuţie abordate au fost: organizarea şi reforma sistemului judiciar, administrarea penitenciarelor, precum şi organizarea sistemului de probaţiune în România.
Prezenţa în România a delegaţiei nipone a constituit un bun prilej pentru semnarea de către cei doi miniştri a unei Declaraţii Comune de cooperare între ministerele de justiţie din cele două ţări.
În cadrul vizitei, delegaţia va avea o întâlnire şi la Ministerul Afacerilor Externe, iar programul va mai cuprinde vizitarea a două penitenciare şi a unui atelier de muncă în folosul comunităţii.
Vizita delegaţiei nipone în România se înscrie în cadrul unui turneu european, care va mai cuprinde şi Republica Franceză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS