24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început emiterea Cardului Profesional European

A început emiterea Cardului Profesional European

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti a anuţat că a început procedura de emitere a Cardului Profesional European. Persoanele în căutarea unui loc de muncă, precum şi persoanele care se află deja înregistrate în evidenţele institutiei, pot să devină posesorii acestui card adresându-se personalului nostru de la sediile Agenţiilor Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă de Sector, pe raza căruia îşi au domiciliul.
Emiterea acestor carduri va avea loc în cadrul proiectului “Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă”- proiect strategic, la nivel naţional, ce vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la bază cardul ca şi instrument de autentificare. Această activitate va continua şi după finalizarea proiectului.
Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii şi transparenţei serviciilor de ocupare oferite de SPO persoanelor în căutarea unui loc de muncă; a serviciilor oferite agenţilor economici interesaţi în atragerea de resurse umane, precum şi a altor instituţii publice cu care ANOFM interacţionează; respectiv îmbunătăţirea serviciilor de mediere a muncii prin asigurarea unui standard de calitate în procesul de furnizare a acestor servicii prin introducerea Cardului Profesional European pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă înregistrate în cadrul tuturor structurilor SPO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS