14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcursuri marinăreşti în portul din Drobeta Turnu Severin

Concursuri marinăreşti în portul din Drobeta Turnu Severin

O ploaie torenţială a dat peste cap manifestările pregătite de autorităţile din Mehedinţi cu ocazia Sfintei Maria, organizate în portul din Drobeta Turnu Severin. Discursurile au fost foarte scurte şi la primii stropi de ploaie oficialităţile prezente au dispărut. Au mai rămas doar spectatorii, care s-au adunat să asiste la concursurile marinăreşti.
Cu toate că a plouat foarte tare, cei care s-au echipat cu umbrele au rămas pe malul Dunării să asiste la cel mai aşteptat concurs marinăresc, Puntea Suspinelor, acea bârnă din lemn, unsă cu vaselină, la capătul căreia în fiecare an un purcel îl aşteaptă pe câştigător.
Cum apa Dunării era destul de rece, doar câţiva tineri au avut curaj să intre în concurs. După mai bine de 45 de minute de încercări, unul dintre participanţi a reuşit să ajungă în vârful bârnei şi să atingă sacul în care se afla purceluşul.
„A fost destul de greu pentru că a plouat, bârna era foarte alunecoasă, dar m-am ajutat de nisipul pus la dispoziţie şi am reuşit să ajung în vârf. Este al doilea an în care particip. Este frumos, a devenit o tradiţie“, a spus câştigătorul. Ceilalţi concurenţi s-au mulţumit să prindă câte o raţă lansată în apă.
Purceluşa Marina, căci este musai să o cheme aşa, va fi crescută pentru Crăciun.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS