7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea lui Gigi Becali de întrerupere a executării pedepsei, respinsă

Cererea lui Gigi Becali de întrerupere a executării pedepsei, respinsă

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins astăzi recursul formulat de George Becali faţă de hotărârea Tribunalului Capitalei prin care acestuia nu i-a fost admisă cererea de întrerupere pentru trei luni a executării pedepsei, informează Mediafax.ro. Recursul a fost respins ca nefondat, decizia Curţii de Apel fiind definitivă.

Avocaţii finanţatorului Stelei au arătat, la judecarea recursului, că Becali trebuie eliberat pentru a putea rezolva problemele stringente ale echipei de fotbal Steaua Bucureşti, dar şi ale firmelor sale, una dintre ele fiind obiectiv de interes militar, respectiv Uzina Mecanică de la Drăgăşani. Aceştia au depus mai multe documente care, în opinia lor, atestă necesitate lăsării în libertate pentru trei luni a lui Gigi Becali. Printre aceste documente se numără o adresă a Clubului Steaua prin care se atestă că Becali este preşedinte onorific, solicitările mai multor jucători ai echipei de a rediscuta contractele cu finanţatorul, precum şi documente care prezintă situaţia economico-financiară a firmelor la care este acţionar majoritar.

Procurorul de şedinţă s-a opus acestor probe, dar instanţa le-a admis, iar în continuare avocaţii au arătat că, în opinia lor, este imperios necesară lăsarea în libertate, pentru trei luni, a lui Gigi Becali. Avocaţii au arătat că echipa de fotbal Steaua Bucureşti s-ar putea destrăma în mai puţin de şase luni, întrucât jucătorii valoroşi sunt din ce în ce mai ofertaţi de cluburile din străinătate, iar imposibilitatea lui Gigi Becali de a negocia contractele cu ei în mod direct va duce într-un final la plecarea acestora către alte echipe. Unul dintre avocaţi a arătat că nelăsarea în libertate pentru trei luni a lui Becali ar putea duce la destrămarea unei echipe emblemă a României şi la pierderea unor importante sume de bani, care ar urma să fie primite odată cu intrarea acesteia în campionatul internaţional de fotbal.

Totodată, unul dintre avocaţi a arătat că o problemă delicată o prezintă şi situaţia de la Uzina Mecanică Drăgăşani, obiectiv de interes militar al României, la care Gigi Becali deţine 99 la sută din acţiuni. Avocatul a explicat că directorul general al acestei societăţi arată, în documente scrise, că este nevoie de prezenţa lui Gigi Becali la anumite activităţi administrative, că există un sechestru pus pe bunuri şi că firma se află în pragul intrării în insolvenţă. Avocatul a precizat că Gigi Becali nu ar putea gestiona situaţia din penitenciar, deoacere nu este posibil transportul unor documente clasificate la penitenciar.

Recursul formulat de Gigi Becali în cazul hotărârii prin care i-a fost respinsă cererea de întrerupere a executării pedepsei trebuia să se judece în 31 iulie, însă magistraţii CAB au amânat discuţiile pentru 14 august, după ce avocaţii finanţatorului FC Steaua, Pavel Abraham, Paula Iacob şi Daniel Ionaşcu, au cerut timp pentru a studia dosarul şi a depune probe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS