10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrietenii Motanului încălţat vin să-i încânte pe copii

Prietenii Motanului încălţat vin să-i încânte pe copii

Prietenii Motanului încălţat vin la Maratonul păpuşilor Teatrului „Colibri“ de pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, începând de miercuri, 14 august, până marţi, 20 august, de la ora 19.30.
Coordonatorul proiectului, Iulia Cârstea, dă viaţă personajelor din clasica poveste a Motanului încălţat, alături de colegii săi Oana Stancu, Alis Ianoş, Daniel Mirea, Emanuel Popescu.
„Aducem în faţa publicului păpuşile din vechiul spectacol «Motanul încălţat». N-am vrut să le aruncăm şi am făcut această comedie spumoasă. Este creat special pentru a fi jucat în spaţii neconvenţionale. Nu este pretenţios din punct de vedere tehnic, totul este live, şi muzică, şi interpretare. Actorii vor cânta la diferite instrumente găsite prin teatru pentru a crea anumite efecte. Este un spectacol interesant, care sperăm că va fi primit cu drag de cei mititei, pentru că povestea se respectă întocmai. Este de fapt o joacă. Prietenii Motanului încălţat sunt actorii, o trupă care a venit de la ţară şi care vrea să facă un spectacol. Şi cum ei iubesc foarte mult păpuşile, s-au gândit să-l readucă în mijlocul copiilor pe îndrăgitul Motan încălţat. Şi de aici începe să curgă povestea…“, a precizat Iulia Cârstea, actriţă a Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“.
O singură păpuşă care va apărea în faţa publicului de pe esplanada Naţionalului craiovean în „Prietenii Motanului încălţat“ prinde viaţă graţie abilităţilor de mânuire a trei actori, ceea ce face ca reprezentaţia să fie solicitantă pentru aceştia din urmă. „A fost o încântare să lucrez alături de colegii mei, de altfel actori de artă dramatică. A fost o provocare atât pentru ei, cât şi pentru mine, căci o singură păpuşă din acest spectacol se mânuieşte de trei actori. Ei au, însă, atâta dragoste pentru păpuşi, încât a fost o bucurie pentru toţi“, a mai precizat Iulia Cârstea.
Dramatizarea şi regia spectacolului poartă semnătura Iuliei Cârstea, iar scenografia aparţine Ginei Tărăşescu.

Parte dintr-un proiect mai amplu

„Prietenii Motanului încălţat“ este parte integrantă a unui proiect mai amplu al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“. Pornind de la clasica poveste, Iulia Cârstea a creat „Bunicuţele Motanului încălţat“, un spectacol care se va juca din toamnă pe scena Clubului Electroputere, noua casă a Teatrului „Colibri“. „E vorba de o reprezentaţie mai pretenţioasă, pentru a cărei reuşită e nevoie de lumini speciale şi efecte pe măsură. Muzica din spectacol e compusă de muzicianului Alexandru Iosub“, a explicat actriţa. Din acelaşi proiect face parte şi „Motanul încălţat“, un alt spectacol care păstrează linia clasică a poveştii, dar care este conceput în aşa fel încât să poată fi jucat şi pentru cei mai mici iubitori ai teatrului, în grădiniţe.
„Pornind de la povestea «Motanului încălţat» am făcut «Bunicuţele Motanului încălţat», «Prietenii Motanului încălţat» şi «Motanul încălţat». Aceleaşi păpuşi, aceiaşi actori vor aduce, în trei locaţii diferite, trei variante ale unei poveşti care ne-a bucurat copilăria“, a conchis coordonatorul proiectului, Iulia Cârstea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS