22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarin Condescu nu mai candidează la şefia FNME

Marin Condescu nu mai candidează la şefia FNME

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, a anunţat că nu va mai candida la un nou mandat de preşedinte al organizaţiei sindicale pe care o conduce în prezent. Condescu a ţinut să precizeze că şi-a anunţat încă de la ultimul congres al Federaţiei Naţionale Mine Energie, respectiv acum doi ani, intenţia de a se retrage, însă nu a fost crezut de colegii săi. Acum, sindicalistul din minerit şi energie anunţă public faptul că nu va mai candida la următorul congres al FNME, indiferent de data la care va avea loc acesta. Este de amintit că săptămâna trecută Marin Condescu a precizat că va convoca Congresul extraordinar al Federaţiei Naţionale Mine Energie pentru a declanşa alegeri anticipate, deşi până la finalul actualului mandat mai sunt doi ani. Colegi de-ai liderului de sindicat din minerit i-au sugerat că este vremea să lase locul altcuiva şi să se ocupe doar de Clubul Pandurii unde este, de asemenea, şef.

Preşedinte de 23 de ani

Marin Condescu se află în fruntea organizaţiilor sindicale din Oltenia şi din România de peste 23 de ani. Liderul de sindicat a fost comparat ca longevitate cu şefii din fotbal Mircea Sandu, preşedintele FRF, şi Dumitru Dragomir, şeful LPF. „Nu mai candidez la viitorul Congres, indiferent dacă va fi în 2013 sau în 2014. Îmi ajung 23 de ani. Poate multe lucruri pot să meargă mai bine venind din sindicate, din membri altor sindicate, oameni care vor să preia această sarcină. Acum să nu se creadă că în momentul în care eu plec de aici, toate criticile care se aduc acum mişcării sindicale vor pleca odată cu mine. Cel care va veni va trebui să-şi asume rolul de paratrăsnet, de a prelua toate atacurile asupra lui, dovedite sau nedovedite. Cei care îl aleg să îl susţină şi să nu-l sacrifice după o lună. Eu am reuşit să beneficiez de susţinerea necesară pentru că au fost mineriadele, grevele în aceşti 23 de ani. Niciodată FNME nu a pierdut un proces pe conflicte de muncă, în urma organizării de acţiuni sindicale“, a spus Marin Condescu.

Are zece candidaţi
pe listă

Liderul minerilor şi energeticienilor din România a declarat că există cel puţin zece lideri în cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie, care ar putea să îi ia locul. Decizia lui Marin Condescu, de a nu mai candida, ar putea avea legătură şi cu dosarul penal în care este cercetat. Ancheta este legată de tichetele de masă ale minerilor, iar cauza este instrumentată, în prezent, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, după ce a trecut şi pe la Parchetul Local şi pe la cel Judeţean. „În locul meu pot să vină mulţi oameni buni. Asta le şi spun acum multora, care au început aceste atacuri, că există oameni care să mă înlocuiască: Mitrescu, Pârvulescu Dan, Golea, Iovan, Marciuc, Roşca, Bădiţă. În orice moment pot să preia conducerea unui sindicat. Mai sunt domnul Ruşeţ, Etăgan. Noi nu am fost şefi, ci am dus la îndeplinire hotărârile sindicatelor. Dacă eu am decis să anunţ că nu mai candidez nu va fi nici un fel de competiţie. Eu le-am spus şi la ultimul Congres. Am ezitat puţin atunci, că nu era înfiinţat CEO. Acum lucrurile sunt clare. Sunt oameni care pot să îşi asume în locul meu acest rol de a conduce Federaţia Naţională Mine Energie. Eu nu am avut vreun război cu nimeni. Administraţia CEO nu este un duşman de clasă. Nemafiind şef la FNME, nu voi mai fi în AGA la Pandurii. În Consiliul de Administraţie poate fi oricine. Pot veni şi noi membri. Clubul Pandurii va rămâne al minerilor şi al energeticienilor. Sper să nu ne trezim cu două echipe ca la Craiova, mai ales că noi suntem un judeţ care are atâţia locuitori cât are numai Craiova“, a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS