24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn jandarm montan hunedorean a cucerit vârful Mont Blanc

Un jandarm montan hunedorean a cucerit vârful Mont Blanc

Plutonierul Cristian Cernăianu, jandarm montan din judeţul Hunedoara, a reuşit performanţa de a cuceri vârful Mont Blanc (4.810 m), cel mai înalt din Munţii Alpi, conform Agerpres. Plutonierul este primul jandarm montan care a reuşit o asemenea escaladă.
În vârstă de 34 de ani, jandarmul a reuşit să atingă cota cea mai înaltă a vârfului Mont Blanc pe 27 iulie, la ora 10.00, iar marţi s-a întors acasă şi a relatat întâmplările prin care a trecut pe timpul ascensiunii.
Urcuşul s-a derulat timp de 26 de ore, pe un traseu greu şi o vreme potrivnică. În tot acest timp, jandarmul a reuşit să se odihnească doar cinci ore. După ascensiunea dificilă, soldată însă cu un succes, coborârea de pe Mont Blanc a mai durat şase ore.
Plutonierul Cristian Cernăianu a intrat în rândurile jandarmilor hunedoreni în anul 2003. Încă de la începutul carierei şi-a desfăşurat activitatea în cadrul structurilor montane ale IJJ Hunedoara.
În prezent, Cernăianu îşi desfăşoară activitatea în cadrul Postului de Jandarmi Montan din Masivul Parâng. În anul 2013, el a fost recompensat de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel dr. Mircea Olaru, cu Emblema de Merit ‘Acţiuni Umanitare’, clasa a II-a, pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.
În timpul liber, jandarmul hunedorean participă în mod constant la competiţii sportive de tip ‘maraton montan’ pentru a-şi verifica nivelul de pregătire.
Mont Blanc este cel mai înalt vârf din Alpi şi din Europa de Vest, situat pe graniţa dintre Franţa şi Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS