13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie

România locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Geografie

După performanţa de anul trecut (locul al doilea pe naţiuni şi patru medalii: două de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz), lotul olimpic de geografie al României a cucerit în acest an supremaţia mondială, graţie palmaresului excepţional obţinut la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie: trei medalii de aur şi o medalie de argint.
Elevii laureaţi cu aur sunt Andra-Cosmina Albulescu (Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi), Cosmina-Andreea Manea (Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti) şi Theodor-Adrian Ivan (Colegiul Naţional din Iaşi). Toţi trei sunt la prima participare într-o astfel de competiţie de anvergură mondială. Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic ,,Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti, medaliat cu bronz la ediţia precedentă.
Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 30 iulie – 5 august, la Kyoto (Japonia), reunind participanţi din 32 de ţări.
Olimpicii români vor reveni în ţară, miercuri, 7 august, ora 00.30, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, via Amsterdam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS